Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.
Eva Houdecká, Kolín
Ingredience
- 600 g vařeného krůtího masa z vývaru
- 3 lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 2 hrnky rýže
- 1/2 lžičky kurkumy
- 3–4 hrnky silného drůbežího vývaru
- podle chuti podravka
- 1 sáček mražené francouzské zeleniny
- dle chuti sýr na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso rozdělíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji v pánvi wok osmahneme pokrájenou cibuli. Přidáme rýži a kurkumu. Vše promícháme, aby se rýže obalila olejem, a směs zalijeme vývarem.
-
Přidáme podravku se sáčkem mražené zeleniny. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Nakonec vmícháme krůtí maso. Při podávání posypeme sýrem.