Pikantní řízečky jsou jemné a velice chutné.
Anna Strašilová, Rohozec
Ingredience
- 4 krůtí řízky
- 2 vejce
- 1 lžička pepř
- 1 lžička sůl
- 2 lžíce škrobová moučka
- 3 stroužky česnek
- 1 lžička plnotučná hořčice
- 1/2 lžičky polévkové koření
- 2 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce rozšleháme s olejem a hořčicí, ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a polévkovým kořením. Zahustíme solamylem.
-
V těstíčku obalíme naklepané řízky a necháme v misce do druhého dne rozležet. Pak je rychle po obou stranách usmažíme v rozehřátém oleji.
Podáváme s bramborovou kaší.