Reklama
Krůtí plátek na meruňkách
Fotogalerie:

Krůtí plátek na meruňkách

Jana Remková

Orlová

Jako příloha se hodí i hranolky z celeru.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 1 plátek krůtí prsa
  • trocha soli a pepře
  • mleté chilli papričky
  • 1/2 menší cibule
  • trocha olivového oleje
  • 4-5 půlky kompotované meruňky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme rozemletými chilli papričkami. Cibuli zpěníme na olivovém oleji a krůtí plátek na něm z obou stran orestujeme. Stáhneme z ohně a na takto opečené maso položíme půlky meruněk.

  2. Zalijeme částí meruňkové šťávy a dáme na 15 minut zapéct do trouby při 220 °C. Během pečení aspoň jednou obrátíme a polijeme výpekem. Hotové maso vyndáme z trouby a meruňky rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s opečenými brambory.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

Špenát kupujeme na farmářských trzích. Lucka Krobotová, 9 let, Kladno
Vaříme express /17.03.16
Vaječný salát

Vaječný salát

Vojtěch Miláček, Praha

Vaříme express /20.03.18
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
Plněná vejce

Plněná vejce

Na jedné oslavě mně moc zachutnala plněná vejce. Od té doby je občas připravuji jako ...
Vaříme express /29.09.08
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Maso se nekoření a i přesto je vynikající. Překvapí Tě chuť hamburgeru a už nebudeš ...

Vaříme express /28.01.13
Grilované kotlety s bylinkovým máslem

Grilované kotlety s bylinkovým máslem

Maso by se mělo nechat 1–2 minuty po opékání odležet, aby se šťáva rozlila ...

Vaříme express /27.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu