Reklama
Krůtí nudličky s fenyklem
Fotogalerie:

Krůtí nudličky s fenyklem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Čerstvý fenykl jsem objevila teprve nedávno, tahle jemná zelenina mi učarovala.

Vlastilava Hrošková, Praha

Ingredience

  • 500 g krůtích prsou
  • trocha soli a pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2–3 šalotky
  • 2 bulvy fenyklu
  • 1 lžička kurkumy
  • 250 ml sójové smetany
  • hrst cukrového hrášku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Osolíme je, opepříme, přidáme 2 lžíce olivového oleje a promícháme. Opékáme na pánvičce, dokud není maso hotové. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

  2. Na zbylém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme na nudličky nakrájený fenykl a chvíli opékáme. Potom zeleninu zaprášíme kurkumou, přilijeme sójovou smetanu, přidáme připravené hotové maso, na kousky nakrájený cukrový hrášek a vše promícháme. Směs necháme přejít varem a podáváme nejlépe s rýží.

Tip redakce

Drobné zelené větvičky fenyklu si nechej na ozdobu hotového pokrmu.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát ‚‚Slunečnice‘‘

Salát ‚‚Slunečnice‘‘

Je moc dobrá a navíc ještě pěkně ozdobí stůl. Irena Ivanová, Ostrava
Vaříme express /15.02.17
Plněné cuketové květy

Plněné cuketové květy

Je to spíš taková malá chuťovka, hodí se i pro lidi s bezlepkovou dietou.

...

Vaříme express /17.06.17
Spaghettini con tonno

Spaghettini con tonno

Použít se dá i jiný druh těstovin.

Kateřina Gajová, Brno

Vaříme express /31.01.17
Krémová bramborová polévka s fenyklem

Krémová bramborová polévka s fenyklem

Klasická bramboračka se dá ještě vylepšit na mnoho způsobů. A tento je z nich ...

Vaříme express /13.06.17
Smažená treska

Smažená treska

Ryba ve zlatém župánku, zeleném pelíšku a ozdobená zdravým šperkem je moje specialita....
Vaříme express /12.01.09
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Na talíři ho můžeš dozdobit čerstvou okurkou, rajčetem a červenou paprikou.
...
Vaříme express /03.08.11
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama