Čerstvý fenykl jsem objevila teprve nedávno, tahle jemná zelenina mi učarovala.
Vlastilava Hrošková, Praha
Ingredience
- 500 g krůtích prsou
- trocha soli a pepře
- 4 lžíce olivového oleje
- 2–3 šalotky
- 2 bulvy fenyklu
- 1 lžička kurkumy
- 250 ml sójové smetany
- hrst cukrového hrášku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Osolíme je, opepříme, přidáme 2 lžíce olivového oleje a promícháme. Opékáme na pánvičce, dokud není maso hotové. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
-
Na zbylém oleji osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme na nudličky nakrájený fenykl a chvíli opékáme. Potom zeleninu zaprášíme kurkumou, přilijeme sójovou smetanu, přidáme připravené hotové maso, na kousky nakrájený cukrový hrášek a vše promícháme. Směs necháme přejít varem a podáváme nejlépe s rýží.
Tip redakce
Drobné zelené větvičky fenyklu si nechej na ozdobu hotového pokrmu.