Kuličky z krůtího masa provoněné bylinkami a polité pikantní švestkovou omáčkou.
Suroviny
krůtí maso mleté
500
g
osolené
šalotka
5
ks
najemno, lze nahradit 2 středními cibulemi, najemno
bylinky
1
PL
sekané, třeba tymián, petrželka, koriandr
med
2
PL
nebo více, podle chuti
worchestrová omáčka
1
ČL
toustový chléb
90
g
rozdrobený, lze nahradit strouhankou
Na omáčku
švestková povidla
300
g
jablečný ocet
4
PL
zázvor (mletý)
1
špetka
chilli sušené
1
špetka
Postup
1
Všechny ingredience na kuličky dejte do mísy a prohněťte, pak v dlaních vyvalujte malé kuličky. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte na půl hodiny do chladu.
2
Kuličky přendejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 20 minut. Mezitím vyrobte švestkovou omáčku – povidla, ocet, zázvor a chilli dejte do rendlíku a za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Nechte vychladnout a podávejte ke kuličkám. Jsou skvělé i s domácí tatarkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Party chuťovky(15 receptů)
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů)