Hodí se i na sváteční příležitosti.
Lenka Hlavsová, Praha
Ingredience
- 20 krůtích medailonků
- na opečení olej
- 1 lžička soli a pepře
- 250 g povidel
- 500 ml vody
- 1 lžička mletého hřebíčku
- 1 lžička citronové kůry
- 3 lžíce strouhaného perníku
- 1 lžíce skořice
- 50 ml šlehačky
- 1 lžíce másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Medailonky osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova.
-
2. Povidla naředíme vodou a povaříme s kořením, citronovou kůrou a perníkem do zhoustnutí. Nakonec přidáme skořici, šlehačku a lžíci másla.
-
3. Podáváme ke krůtím plátkům, jako příloha se hodí bramborový knedlík sypaný smaženou cibulkou.