Reklama
Krůtí medailonky s povidlovou omáčkou
Fotogalerie:

Krůtí medailonky s povidlovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se i na sváteční příležitosti.

Lenka Hlavsová, Praha

Ingredience

  • 20 krůtích medailonků
  • na opečení olej
  • 1 lžička soli a pepře
  • 250 g povidel
  • 500 ml vody
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 lžička citronové kůry
  • 3 lžíce strouhaného perníku
  • 1 lžíce skořice
  • 50 ml šlehačky
  • 1 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Medailonky osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova.

  2. 2. Povidla naředíme vodou a povaříme s kořením, citronovou kůrou a perníkem do zhoustnutí. Nakonec přidáme skořici, šlehačku a lžíci másla.

  3. 3. Podáváme ke krůtím plátkům, jako příloha se hodí bramborový knedlík sypaný smaženou cibulkou.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žebrácká pečeně

Žebrácká pečeně

Výborná je teplá i studená. Marta Šimková, Praha
Vaříme express /21.07.14
Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Brokolice s novými bramborami a sýrovou omáčkou

Snažím se připravovat samá zdravá jídla, a pokud jsou i rychle uvařená, tím ...
Vaříme express /09.04.09
Pomazánka paní Koťátkové

Pomazánka paní Koťátkové

U nás nesmí chybět na svátečním stole.
Jana Alvesová, Olomouc
Vaříme express /11.04.11
Rýžové šišky s párkem

Rýžové šišky s párkem

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /09.02.18
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Miluji zeleninu a  tahle polévka je  přímo vynikající !

Eliška Peníšková, ...

Vaříme express /27.09.12
Kuře Teryiaki

Kuře Teryiaki

Původně japonský recept je rozšířen po celé Asii. Tato varianta pochází z Indonésie.
...
Vaříme express /11.04.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu