Reklama
Krůtí maso se špenátem a kukuřicí
Fotogalerie:

Krůtí maso se špenátem a kukuřicí

Lucie Holečková

Pardubice
Drůbeží maso je osmažené raz dva. Když ho doplníš špenátem a kukuřicí, opravdu si pochutnáš.
Lucie Holečková, Pardubice

Ingredience

  • 500 g maso krůtí
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha muškátový oříšek
  • 4 lžíce olej olivový
  • 300 g špenát
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 1 plechovka kukuřice sterilizovaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Krůti prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Promícháme s olivovým olejem a dáme osmahnout na rozpálenou pánev.
  2. Zatím opereme špenátové listy, které zbavíme stonků a nakrájíme je na nudličky. Osmažené krůtí kousky dáme stranou a udržujeme je teplé. Na pánvi orestujeme na másle nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme kukuřici společně se špenátem.
  3. Směs chvíli prohřejeme, přidáme hotové maso, zamícháme a můžeme podávat.
     
    TIP: K tomuto pokrmu se výborně hodí nejen opečené brambory, ale i těstoviny.
    Chuť masa zvýrazníme také tím, že si ho naložíme den předem a ne­cháme v lednici přes noc odpočívat.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masová jehla „country“

Masová jehla „country“

Vepřové nesmí chybět Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /30.06.18
Kapustové čevapčiči

Kapustové čevapčiči

Drahomíra Lukešová, České Budějovice

Vaříme express /22.02.20
Koláč s krabími tyčinkami

Koláč s krabími tyčinkami

Kukuřice může být sterilovaná i mražená.

Martina Škardová, Chlumec n. Cidlinou

Vaříme express /08.03.15
Kmínové tyčinky

Kmínové tyčinky

Jsou výborné k vínku třeba na silvestra.
Michaela Krumerová, Opava
Vaříme express /08.01.09
Tlačenkový salát

Tlačenkový salát

Chutná nejlépe s čerstvým chlebem.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /27.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu