Reklama
Krůtí maso se špenátem a kukuřicí
Fotogalerie:

Krůtí maso se špenátem a kukuřicí

Lucie Holečková

Pardubice
Drůbeží maso je osmažené raz dva. Když ho doplníš špenátem a kukuřicí, opravdu si pochutnáš.
Lucie Holečková, Pardubice

Ingredience

  • 500 g maso krůtí
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha muškátový oříšek
  • 4 lžíce olej olivový
  • 300 g špenát
  • 1 lžíce máslo
  • 1 cibule
  • 1 plechovka kukuřice sterilizovaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Krůti prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Promícháme s olivovým olejem a dáme osmahnout na rozpálenou pánev.
  2. Zatím opereme špenátové listy, které zbavíme stonků a nakrájíme je na nudličky. Osmažené krůtí kousky dáme stranou a udržujeme je teplé. Na pánvi orestujeme na másle nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme kukuřici společně se špenátem.
  3. Směs chvíli prohřejeme, přidáme hotové maso, zamícháme a můžeme podávat.
     
    TIP: K tomuto pokrmu se výborně hodí nejen opečené brambory, ale i těstoviny.
    Chuť masa zvýrazníme také tím, že si ho naložíme den předem a ne­cháme v lednici přes noc odpočívat.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky v nudlích

Kuřecí kousky v nudlích

Jednoduchá česká čína. Lenka Kopecká, Chomutov
Vaříme express /29.01.16
Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Neobvyklá kombinace, která nás nadchla.

Johana Břežková, Praha

Vaříme express /14.06.17
Zapečená pochoutka z pita chleba

Zapečená pochoutka z pita chleba

Superrychlá večeře z mikrovlnky.

Alena Poláchová, Hodonín

Vaříme express /05.04.14
Nákyp z květáku

Nákyp z květáku

Jednoduchý recept na zapečený květák s uzeninou nebo ve verzi pro vegetariány.

Lenka ...

Vaříme express /15.09.12
Kuskus s hráškem a žampiony

Kuskus s hráškem a žampiony

Zvládne ho uvařit úplně každý.

Eliška Hirková, Jindřichův Hradec

Vaříme express /20.09.15
Vrstvený dezert s kokosem

Vrstvený dezert s kokosem

Ideální recept pro kuchaře začátečníky.

Dana Tuhá, Česká Lípa

Vaříme express /25.05.17
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama