Reklama
Krkonošské kyselo
Fotogalerie:

Krkonošské kyselo

Dana Horká

Praha
Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Dana Horká, Praha

Ingredience

  • 3 brambory
  • kmín
  • 4 vejce
  • smetana zakysaná
  • 3 lžíce mouka hladká
  • 3 l voda
  • 2 hrsti houby sušené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Žitnou mouku smícháme s vodou a necháme 2 dny kvasit. Kvásek je nutno si připravit předem. Namočené houby uvaříme, přidáme brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Zalijeme kváskem a povaříme do změknutí brambor. Nakonec přidáme kysanou smetanu. Ozdobíme nakrájeným vajíčkem.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená plněná rajčata

Pečená plněná rajčata

Zajímavý zeleninový předkrm nebo sytá a opravdu vydatná svačinka.  Romana ...
Vaříme express /28.12.10
Lečo bez vajec

Lečo bez vajec

O dovolené se snažím buď nevařit vůbec, nebo jenom jednoduše.

Květa Kroupová, ...

Vaříme express /08.09.16
Těstovinový salát podle mé dcery

Těstovinový salát podle mé dcery

Připravuje ho často, všem nám chutná.
Miroslava Bultasová, Přeštice
Vaříme express /14.07.12
Smažené sýrové roládky

Smažené sýrové roládky

Někdy ženě od oběda zbudou palačinky. Rád si je připravím je další den obměněné ...
Vaříme express /23.09.08
Malinový trhanec

Malinový trhanec

Sladká omeleta s malinami a sirupem.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /22.07.17
Holandské koule

Holandské koule

Zdravější variantou je upéct koule v troubě.

Sabina Holáková, Pardubice

Vaříme express /02.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu