Reklama
Krevety ve slanině
Fotogalerie:

Krevety ve slanině

Andrea Jílková

Polička

Podávám je s bramborovo-brokolicovým pyré.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • 200 g krevety
  • 100 g kvalitní slanina
  • trocha soli a pepře
  • grilovací koření
  • 4 brambory
  • 1/2 brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Krevety očistíme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením. Plátky slaniny přepůlíme a každou krevetu do ní zabalíme. Napichujeme je na špejli, aby vznikl krevetový špíz.

  2. Rozehřejeme pánvičku a špízy na ní bez oleje opečeme. Slanina pustí šťávu. Opečeme z obou stran a poté podlijeme hrnkem vody. Vaříme asi 10 minut. Voda by se zpola měla vyvařit.

  3. Brambory a brokolici uvaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme naběračku šťávy, která zbyla na pánvičce z krevet, a rozmixujeme dohladka. Podáváme se špízy polité zbytkem šťávy.

Pošli recept! 12/2013 (4.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocná bowle

Ovocná bowle

Hodí se na oslavy a posezení s přáteli. Pavla Uličná, Kameničky
Vaříme express /30.07.16
Grilovaný hamburger

Grilovaný hamburger

Bude ti chutnat určitě víc než ten od „meka“.
Šárka Adámková, Praha
Vaříme express /04.06.13
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
Rizoto s krůtím masem a liškami

Rizoto s krůtím masem a liškami

Eliška Pešková, Brno

Vaříme express /08.08.18
Klasický vajíčkový salát

Klasický vajíčkový salát

Přikusujeme čerstvý celozrnný chléb.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /08.04.16
Bramborová kaše s povidly

Bramborová kaše s povidly

Vzpomínka na staré dobré časy.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Vaříme express /03.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu