Reklama
Krevetové karí
Fotogalerie:

Krevetové karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vzniklo jako výsledek spolupráce se spolubydlícím Jirkou.

Viola Jandejsková, Volary

Ingredience

  • 3 lžíce olej
  • 1 malá cibule
  • 3 lžičky karí
  • chilli podle chuti
  • 1 stroužek česnek
  • 50 g malé krevety
  • 400 ml kokosové mléko
  • 1 limetka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zesklovatět najemno nasekanou cibulku, přidáme karí, chilli a prolisovaný česnek a vše krátce osmahneme. Potom přidáme krevety a promícháme. Přilijeme kokosové mléko a necháme lehce provařit asi 5 minut.

  2. Před koncem varu do směsi vymačkáme šťávu z limetky. Můžeme zahustit lžící rýžové mouky. Podáváme s jasmínovou rýží.

Pošli recept! 12/2014 (21.10.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelné balíčky s mozzarellou

Zelné balíčky s mozzarellou

Balíčky pustí šťávu a chutě krásně prolnou. Libor Kalivoda, Prachatice
Vaříme express /17.10.13
Rajská polévka

Rajská polévka

Můžeš přidat i 1–2 čerstvá rajčata.

Katka Miláčková, Praha

Vaříme express /20.03.14
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Jednoduché a velmi dobré pohoštění.

Martina Scheinerová, Lubná

Vaříme express /09.11.12
Toasty se sázeným vejcem

Toasty se sázeným vejcem

Toast ze tří toastových chlebů, se šunkou, vejcem a zeleninou zpestří Vaši kuchyni.

...

Vaříme express /30.07.13
Koláč s krabími tyčinkami

Koláč s krabími tyčinkami

Kukuřice může být sterilovaná i mražená.

Martina Škardová, Chlumec n. Cidlinou

Vaříme express /08.03.15
Arašídová pizza

Arašídová pizza

Chutná jako z pizzerie.

Marie Šulová, Měřín

Vaříme express /26.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu