Reklama
Křepelčí omelety s cibulkou a paprikou
Fotogalerie:

Křepelčí omelety s cibulkou a paprikou

Alena Liborová

Jihlava

Před Velikonocemi se křepelčí vejce často objevují.

Alena Liborová, Jihlava

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 100 g paprikový bok
  • 3 jarní cibulky
  • 1 menší červená paprika
  • 1 menší žlutá paprika
  • 10 ks cherry rajčátka
  • 20 ks křepelčí vejce
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Jídlo budeme připravovat na dvou menších pánvičkách, nebo jedné velké. Na másle osmahneme na kostičky nakrájený bok, přidáme nasekanou bílou část nakrájené jarní cibulky a chvíli opékáme.

  2. Vmícháme na drobné kostičky nakrájené papriky, na poloviny rozkrojená rajčátka a pomocí nože rozklepneme vajíčka.

  3. Necháme smažit, než se bílky srazí, potom přidáme zelené části jarní cibulky a nakonec omeletu ochutíme solí a pepřem.

Tip redakce

Pokud vaříš pro vegetariány, vynech paprikový bok a přidej zeleninu, například ředkvičky.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrová roláda

Sýrová roláda

Jednoduché a velmi dobré pohoštění. Martina Scheinerová, Lubná
Vaříme express /09.11.12
Rajčatový salát s těstovinami

Rajčatový salát s těstovinami

Lehký zdravý oběd

Podle receptu Ivy Šmejkalové z Brna

Vaříme express /25.06.18
Celerovo-mrkvová pomazánka

Celerovo-mrkvová pomazánka

Podáváme s čerstvým pečivem.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Vaříme express /20.09.16
Vejce plněné lososovou pěnou

Vejce plněné lososovou pěnou

Podáváme je jako předkrm s pečivem.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /30.12.15
Zeleninová mňamka

Zeleninová mňamka

Toto jídlo vařím hlavně proto‚ aby dcerka i přítel snědli zeleninu, která jim ...
Vaříme express /01.08.11
Fazolový salát

Fazolový salát

Je dobrý na chlebíčky i jen tak k rohlíku.

Dagmar Marischlerová, Vyškov

Vaříme express /25.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu