Ingredience
- 1 kg maso uzené
- 2 lžíce máslo
- 1 lžíce mouka hladká
- 1 l mléko
- špetka sůl
- 1 křen
- pár kapek citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uzené maso uvaříme.
-
Z másla a mouky uděláme jíšku‚ kterou naředíme plnotučným mlékem. Mícháme metličkou tak dlouho, dokud omáčka není hladká a bez hrudek.
-
Asi 10 minut ji provaříme‚ pak osolíme‚ přidáme najemno nastrouhaný křen, který jsme předtím škrabkou očistili, a necháme ještě 5 minut povařit. Občas promícháme.
-
Poté ponorným mixérem rozmixujeme omáčku‚ aby byla velmi jemná. Dochutíme ji oříškem másla a dle chuti
můžeme ještě zakápnout troškou citronu.