Reklama
Křenová omáčka  k uzenému masu
Fotogalerie:

Křenová omáčka k uzenému masu

Otto Plášek

Brno
Je ostrá, ale zdravá. Podávám ji s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg maso uzené
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 l mléko
  • špetka sůl
  • 1 křen
  • pár kapek citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené maso uvaříme.
  2. Z másla a mouky uděláme jíšku‚ kterou naředíme plnotučným mlékem. Mícháme metličkou tak dlouho, dokud omáčka není hladká a bez hrudek.
  3. Asi 10 minut ji provaříme‚ pak osolíme‚ přidáme najemno nastrouhaný křen, který jsme předtím škrabkou očistili, a necháme ještě 5 minut povařit. Občas promícháme.
  4. Poté ponorným mixérem rozmixujeme omáčku‚ aby byla velmi jemná. Dochutíme ji oříškem másla a dle chuti
    můžeme ještě zakápnout troškou citronu.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kousky s adžikou

Kousky s adžikou

Nejlepší přílohou je vařená rýže. Zdeňka Polanská, Vsetín
Vaříme express /09.06.16
Slaný koláč s cuketou

Slaný koláč s cuketou

Parmazán je důležitý, jeho výrazná chuť dokonale oživí nevýrazné cukety.

Barbora ...

Vaříme express /25.09.15
Polévka z mletého masa

Polévka z mletého masa

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /01.03.18
Plněný smažený salám

Plněný smažený salám

Jíme k němu hranolky a zeleninovou oblohu.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Vaříme express /23.12.11
Pikantní polévka

Pikantní polévka

Chutnala nám právě proto, že je výraznější.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /11.09.16
Pečené hrušky s kozím sýrem

Pečené hrušky s kozím sýrem

Kombinace chutí mě nadchla. Vyzkoušej!

Lenka Nováková, Pardubice

Vaříme express /18.09.16
 

Nejnovější

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín
Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
Roláda z mořské štiky a lososa

Roláda z mořské štiky a lososa

Lehké a zdravé

Vlaďka Suchá, Orlová

Všehochuť /15.08.18
Tyrolské rösti

Tyrolské rösti

Nemáš hřiby? Vař s hlívou!

Podle receptu Zdeňky Trhalové z Karlových Varů


Všehochuť /15.08.18
Kuřecí rolka se sýrem, šunkou a pomeranči
Všehochuť /15.08.18
Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný

Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska

Sladký život /15.08.18
Utajené knedlíky

Utajené knedlíky

Hana Šátralová, Praha

Za pár korun /14.08.18
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama