Reklama
Křenová omáčka  k uzenému masu
Fotogalerie:

Křenová omáčka k uzenému masu

Otto Plášek

Brno
Je ostrá, ale zdravá. Podávám ji s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg maso uzené
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 l mléko
  • špetka sůl
  • 1 křen
  • pár kapek citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Uzené maso uvaříme.
  2. Z másla a mouky uděláme jíšku‚ kterou naředíme plnotučným mlékem. Mícháme metličkou tak dlouho, dokud omáčka není hladká a bez hrudek.
  3. Asi 10 minut ji provaříme‚ pak osolíme‚ přidáme najemno nastrouhaný křen, který jsme předtím škrabkou očistili, a necháme ještě 5 minut povařit. Občas promícháme.
  4. Poté ponorným mixérem rozmixujeme omáčku‚ aby byla velmi jemná. Dochutíme ji oříškem másla a dle chuti
    můžeme ještě zakápnout troškou citronu.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínové  brambory

Hermelínové brambory

Chutné jídlo, které nabízí spoustu variací. Lenka Hlavsová, Praha
Vaříme express /06.11.16
Kuřecí rizoto s baby karotkou

Kuřecí rizoto s baby karotkou

Klasika, která nikdy nezklame. Zasytí na oběd i na večeři a navíc je připravená za...

Vaříme express /25.04.17
Rychle na stůl

Rychle na stůl

Jednoduché, chutné a pokaždé jiné... Záleží jen na fantazii.
Vaříme express /17.02.09
Tortillky s kuřecím masem

Tortillky s kuřecím masem

Úspěch je zaručený, zatím chutnalo všem.

Tomáš Diviš, Kutná Hora

Vaříme express /25.10.15
Zapečené brambory s klobásou a slaninou

Zapečené brambory s klobásou a slaninou

Snadný a rychlý oběd.

Edita Andělová, Cheznovice

Vaříme express /09.09.13
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Majonézu můžeš zcela nahradit jogurtem‚ trochou octa a solí.
Dita Hiřmanová, Praha
...
Vaříme express /24.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu