Reklama
Krémové rizoto
Fotogalerie:

Krémové rizoto

Eva Vokurková

Třeboň
Moje rodina si potrpí na teplé večeře a já dost často přemýšlím, co uvařit rychlého, když se vrátím z práce. Zeleninové rizoto s houbami je hotové docela rychle a všem mým jedlíkům chutná.
Eva Vokurková, Třeboň

Ingredience

  • 2 rajčata
  • 1 vejce
  • 1 smetana
  • 1,5 hrnku rýže
  • 100 g máslo
  • 1 lžička mouka hladká
  • 100 g žampiony
  • 1 cuketa
  • 1 lostka vývar zeleninový
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Připravíme vývar a uvaříme v něm rýži. Pokrájíme žampiony a rajčata a spolu s cuketou je na másle orestujeme. Směs poprášíme hladkou moukou, osolíme a jemně opepříme. Hotovou rýži přidáme na směs a promícháme se zeleninou. Přilijeme smetanu a krátce povaříme, aby se všechny chutě propojily. Podáváme dozdobené čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná pomazánka z cottage

Vaječná pomazánka z cottage

Je mnohem lepší než klasická pomazánka z majonézy. Lucie Blahová, Slavičín
Vaříme express /26.07.13
Jitrnicová pomazánka

Jitrnicová pomazánka

Na měkkém chlebíčku s jarní cibulkou prostě nemá chybu.
Jana Heinová, ...
Vaříme express /09.03.09
Trojhránky s masovou směsí

Trojhránky s masovou směsí

Lze připravit i jako klasický závin a tím se z jednohubek k posezení stane plnohodnotná ...

Vaříme express /28.05.12
Papriky v trojobalu

Papriky v trojobalu

Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /16.09.15
Zeleninová omáčka

Zeleninová omáčka

Má podobnou chuť jako svíčková.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /18.06.17
Omeleta z rýžových nudlí

Omeleta z rýžových nudlí

Recept na nudlovou omeletu určitě stojí za vyzkoušení. Naši kluci z ní byli nadšeni!
...
Vaříme express /09.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu