Reklama
Krémové noky
Fotogalerie:

Krémové noky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný a rychlý oběd.

Veronika Vodová, Dobříš

Ingredience

  • 1 balení bramborových noků
  • podle chuti sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g sušených rajčat
  • podle potřeby olivový olej
  • 2 lžíce mascarpone
  • hrst čerstvé bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. V osolené vodě vaříme noky, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je scedíme (trochu vody odložíme). Česnek a rajčata nasekáme. Na velké pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme česnek. Přidáme rajčata a také je orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. 

  2. 2. Podlijeme asi 100 ml vody z bramborových noků a povaříme, až se tekutina zredukuje na hustší omáčku. Odstavíme z ohně, přidáme mascarpone a noky. Promícháme a ještě krátce povaříme, aby se chutě propojily. Na závěr přidáme bazalku.   

Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová polévka s houbami

Zeleninová polévka s houbami

V polévce mám nejraději pravé hřiby. Irena Bílková, Pelhřimov
Vaříme express /10.04.13
Salát s ananasem

Salát s ananasem

Příjemně jemná chuť ananasu tě v salátu mile překvapí.
Ludmila Baráková, Brno...
Vaříme express /27.09.11
S medvědím česnekem

S medvědím česnekem

Roste divoce na vlhčích místech u nás v lese. 

Renata Slavíčková, Velké...

Vaříme express /22.07.16
Hermelínový salát

Hermelínový salát

Lehká a osvěžující vegetariánská večeře.
Jitka Vondrová, Benešov
Vaříme express /14.02.11
Párková polévka se zelenými fazolkami

Párková polévka se zelenými fazolkami

Pořádně hustá a vydatná polévka je pro mě naprosto dokonalou večeří.
Petr ...
Vaříme express /12.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu