Reklama
Reklama
Krémové lilkové curry
Fotogalerie:

Krémové lilkové curry

Tereza Mrowiecová

Karviná
Tento pokrm je lehce pikantní, a proto bude gurmánským zážitkem.
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 1 svazek koriandr
  • 1 lilek
  • 2 cibule
  • 100 ml jogurt bílý
  • 1 lžíce kari
  • 200 ml olej olivový
  • 4 cm zázvor
  • 1 lžička kmín římský
  • 4 lžíce Mandlové lupínky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibuli‚ zázvor‚ mandle‚ karí‚ kmín a koriandr umixujeme na pastu.
  2. Na oleji orestujeme nakrájený lilek, vyjmeme a dáme stranou. Na pánev přidáme pastu a chvíli restujeme. Přimícháme lilek‚ asi 200 ml vody a  dusíme. Nakonec přidáme jogurt a trochu prohřejeme. Podáváme s vařenou zeleninou a rýží.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Penne s pistáciemi

Penne s pistáciemi

V minutce máte hotové syté a chutné jídlo. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Vaříme express /14.10.14
Šumavská topinka

Šumavská topinka

Vydatná večeře, která je hotová během chvilky.

Martina Drozdová, Valašské...

Vaříme express /14.08.17
Žampiony v kmínovém těstíčku

Žampiony v kmínovém těstíčku

Jsme houbová rodina. Pokud není právě sezona a už nás nebaví houby sušené ...
Vaříme express /09.04.13
Melounový sorbet

Melounový sorbet

Jsou z něj nadšené nejen děti.

Alexandra Lípová, Břeclav

Vaříme express /25.07.16
Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Listové čtverečky s hruškou a sýrem

Křupavá chuťovka k vínečku.

Andrea Marešová, Karlovy Vary

Vaříme express /17.01.16
Zeleninový nákyp s klobásou

Zeleninový nákyp s klobásou

Lze jej připravit z jakékoliv zeleniny, jde o velice dobré, rychlé a zdravé...

Vaříme express /21.10.15
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama