Reklama
Krémová rajčatová polévka
Fotogalerie:

Krémová rajčatová polévka

Bláža Komandová

Vsetín
Vydatná polévka je naprosto univerzální. Můžeš ji jíst k snídani, k obědu a pochutnat si i při večeři. Možná se ti tento recept na rajskou bude zdát poněkud netradiční, ale věř mi, pochutnáš si.
Bláža Komandová, Vsetín

Ingredience

  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 lžička máslo
  • 100 g smetana
  • hrst petrželka
  • 2 žloutek
  • 3 lžíce rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Krajíce chleba nakrájíme na kostky, které dáme do předehřáté trouby péct zhruba na 15 minut. Mouku smícháme se smetanou, přidáme rajčatový protlak, tři hrnky vody a špetku soli. Polévku necháme vařit na mírném ohni (15 minut). Žloutky smícháme s máslem ve zvláštním hrnci (nebo v polévkové míse). Pak přes ně vylijeme horkou polévku. Pomalu promícháme a přidáme hrst nadrobno nasekané petrželové natě. Hotovou polévku sypeme opečenými kostkami chleba.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bleskové rizoto

Bleskové rizoto

Vařím ho kopec a mám tak jídlo na dva dny. Pavlína Heczková, Třinec
Vaříme express /04.09.09
Kukuřičné placičky

Kukuřičné placičky

Rychlé jídlo pro milovníky kukuřice.
Vaříme express /10.02.09
Letní pomazánka

Letní pomazánka

V jednoduchosti je chuť.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /25.08.17
Vejce uvařená natvrdo s bylinkovou kaší

Vejce uvařená natvrdo s bylinkovou kaší

Jednoduché využití vykoledovaných vajec.
Božena Kolářová, Nový Knín
Vaříme express /18.07.10
Cuketa s masovou směsí

Cuketa s masovou směsí

Do směsi můžeš přidat  trochu petrželové natě.

Anna Opavská, Skotnice

...
Vaříme express /06.01.16
Stehýnko na zázvoru

Stehýnko na zázvoru

Se skvělou přílohou

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /15.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu