Reklama
Krémová polévka s brokolicí
Fotogalerie:

Krémová polévka s brokolicí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ozdob ji troškou nastrouhané mrkve.

Jana Chovancová, Brno

Ingredience

  • 500 g brambor
  • podle potřeby sůl
  • 1 l vody
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 2 lžíce másla
  • 500 ml mléka
  • 100 g brokolice
  • 1 žloutek
  • podle chuti bílý mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Oloupané brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Očistíme kořenovou zeleninu a nastrouháme. Pak ji na másle krátce osmažíme. 

  2. 2. Vodu z uvařených brambor slijeme zvlášť do hrnku, brambory rozmícháme na hladkou bramborovou kaši. Tuto kaši zředíme vodou scezenou z brambor a horkým mlékem, přidáme osmaženou zeleninu, na růžičky rozdělenou brokolici, žloutek, osolíme, opepříme a chvíli povaříme. Podáváme s bagetkami. 

Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Malinové dortíčky

Malinové dortíčky

Lehké ovocné osvěžení pro horké letní dny. Jana Satorová, Sobáčov
Vaříme express /30.08.16
Šunka se zeleninou

Šunka se zeleninou

Vynikající snídaně nebo lehká večeře.
Zdeněk Boček, Havířov
Vaříme express /06.10.08
Tvarůžkový tataráček

Tvarůžkový tataráček

Eva Gabrielová, Milevsko

Vaříme express /22.01.19
Roláda se slaninou a krabím masem

Roláda se slaninou a krabím masem

Super s hranolky pečenými v troubě.

Ladislav Malének, České Budějovice

Vaříme express /26.10.16
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Sedlákova snídaně

Sedlákova snídaně

Vydatné jídlo pro pořádné chlapy.

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /11.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu