Reklama
Krémová polévka
Fotogalerie:

Krémová polévka

Eva Wolfová

Harrachov
Polévka, která voní jarem, tak přesně tohle mě napadlo, když jsem ji poprvé ochutnala u své kamarádky. Hned jsem si od ní vzala recept a dnes vařím tuto bílou polévku s ostřejší chutí cibulky hrozně ráda.
Eva Wolfová, Harrachov

Ingredience

  • 1 l mléko
  • 1 smetana zakysaná
  • 100 g máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 4 vejce
  • jarní cibule
  • 1-2 lžíce ocet
  • 100 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Jarní cibulku i cibuli očistíme a nasekáme na kostičky. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm zlehka osma­žíme. Poté přilijeme mléko a necháme 10–14 minut povařit. V hrnečku rozmícháme mouku s vodou a polévku tím zahustíme. Po zahuštění do polévky přidáme ocet, sůl a pepř podle chuti. Před koncem do polévky přimícháme kelímek zakysané smetany. Do polévky rozklepneme vejce a 5 minut vaříme. Podle potřeby dochutíme.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaný camembert s cottage salátem

Grilovaný camembert s cottage salátem

Salát z polníčku je chutný a zdravý. Andrea Jílková, Polička
Vaříme express /17.08.16
Knedlíkové plátky

Knedlíkové plátky

Rád zkouším experimenty.
Vojtěch Miláček, Praha
Vaříme express /15.02.10
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Tyto zeleninové karbanátky se u nás osvědčily.

Kristýna Seidlová, Pardubice

Vaříme express /02.06.12
Kuřecí maso na pórku

Kuřecí maso na pórku

Lze tak připravit i vepřové kotlety.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /28.07.17
Kuřecí guláš

Kuřecí guláš

Je to rychlovka, která každému chutná.

Lucie Klimszová, Havířov

Vaříme express /20.09.13
Uzený vývar s noky

Uzený vývar s noky

Využij vývar zbylý po vaření masa.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /10.01.17
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama