Reklama
Krémová polévka
Fotogalerie:

Krémová polévka

Eva Wolfová

Harrachov
Polévka, která voní jarem, tak přesně tohle mě napadlo, když jsem ji poprvé ochutnala u své kamarádky. Hned jsem si od ní vzala recept a dnes vařím tuto bílou polévku s ostřejší chutí cibulky hrozně ráda.
Eva Wolfová, Harrachov

Ingredience

  • 1 l mléko
  • 1 smetana zakysaná
  • 100 g máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 4 vejce
  • jarní cibule
  • 1-2 lžíce ocet
  • 100 ml voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Jarní cibulku i cibuli očistíme a nasekáme na kostičky. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm zlehka osma­žíme. Poté přilijeme mléko a necháme 10–14 minut povařit. V hrnečku rozmícháme mouku s vodou a polévku tím zahustíme. Po zahuštění do polévky přidáme ocet, sůl a pepř podle chuti. Před koncem do polévky přimícháme kelímek zakysané smetany. Do polévky rozklepneme vejce a 5 minut vaříme. Podle potřeby dochutíme.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Topinky se sýrem

Topinky se sýrem

Lepší než obyčejné topinky. Veronika Poláková, Třeboň
Vaříme express /08.05.11
Lososové rizoto

Lososové rizoto

Kateřina Gajová, Brno

Vaříme express /23.03.20
Nepečený dort s piškoty

Nepečený dort s piškoty

Je velmi rychlý a super osvěžující. Doma nemáme rádi nic moc přeslazeného.

...

Vaříme express /06.03.17
Noky s rajčatovou omáčkou

Noky s rajčatovou omáčkou

Favoritem mezi mými rychlými jídly jsou určitě noky. Když vyberu tu správnou značku, ...
Vaříme express /10.07.13
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Kuskusové rizoto

Kuskusové rizoto

S kuskusem je to velmi lahodný pokrm.
Gabriela Kůrková, Hodonín
Vaříme express /12.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu