Reklama
Krémová květáková polévka
Fotogalerie:

Krémová květáková polévka

Hana Heinzelová
Hana Heinzelová
Červený Kostelec
Jednoduchá, rychlá a chutná polévka.

Ingredience

  • 1 květák
  • 2 ks mrkev
  • 3 menší brambory
  • 1 lžíce celerová nať
  • 1 lžíce sušená kořenová zelenina
  • 1 l voda
  • podle chuti sůl
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4 - 5

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozdělíme na růžičky a omyjeme. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Do hrnku s vodou dáme sušenou kořenovou zeleninu, petrželovou nať, květák, mrkev a brambory a vaříme do změknutí.
  3. Poté vše tyčkovým mixérem rozmixujeme a dle chuti osolíme. Na talíři můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závitky z aljašské tresky

Závitky z aljašské tresky

Rybí maso zůstane šťavnaté. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Vaříme express /12.02.15
Paprikové jehly

Paprikové jehly

Díky odležení v nálevu bude maso křehké a šťavnaté.

Lída Guk, Pelhřimov

Vaříme express /12.08.16
Toasty s kuřecími játry

Toasty s kuřecími játry

Nečekaná návštěva mě nezaskočí. Vsadím totiž na tento recept!
Lucie Váchová, ...
Vaříme express /22.01.09
Grilované lilky s jogurtem

Grilované lilky s jogurtem

Ivana Černá, Praha
Vaříme express /19.11.18
Jednohubky z rohlíků

Jednohubky z rohlíků

Jednohubky z rohlíků k vínu pro nečekanou návštěvu.
Vaříme express /18.02.09
Sklářské žemlové knedlíky

Sklářské žemlové knedlíky

Do těsta můžeme přidat kysanou smetanu.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /12.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu