Reklama
Krémová játrová omáčka
Fotogalerie:

Krémová játrová omáčka

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín
Za pár minut je hotové skvělé jídlo.

Ingredience

  • 400 g vepřová játra
  • 1 cibule
  • 250 ml smetana
  • 2 lžíce mouka hladká
  • olej
  • sůl
  • 300 ml vývar

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřová játra naškrábeme nožem. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji, přidáme játra, orestujeme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a 20 minut vaříme doměkka.

  2. Mouku rozmícháme ve smetaně, přidáme do omáčky a ještě 15 minut povaříme. Dochutíme solí a podáváme s houskovým knedlíkem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné hřebeny

Plněné hřebeny

Máme je rádi k večeři! Eva Výtisková, Turnov
Vaříme express /09.03.09
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
S medvědím česnekem

S medvědím česnekem

Roste divoce na vlhčích místech u nás v lese. 

Renata Slavíčková, Velké...

Vaříme express /22.07.16
Housková hnízdečka

Housková hnízdečka

Rychlá a velice dobrá svačinka.

Lída Guková, Pacov

Vaříme express /17.08.12
Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

Švagrův nejlepší recept...a pochutná si celá rodina.

Jitka Haldová, Hostivice

Vaříme express /29.05.13
Bohatýrské bulky se žampiony

Bohatýrské bulky se žampiony

Ideální jako předkrm nebo svačinka.

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /18.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu