Ingredience
- 3 lžíce máslo
- 10 stroužku česnek
- 2 lžíce mouka hladká
- 1 kostka bujón
- 250 ml smetana 12%
- 1 lžička vegeta
- majoránka dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do hrnce dáme pomalu rozehřát máslo. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme a přidáme k máslu. Necháme ho zpěnit, potom přisypeme dvě lžíce hladké mouky a uděláme jíšku.
-
V dalším hrnci dáme vařit litr vody, do které jsme přidali bujon. Pak ji přilijeme k česnekové jíšce. Metlou důkladně rozmícháme‚ poté vlijeme smetanu a necháme vše pořádně povařit.
-
Nakonec polévku dochutíme špetkou majoránky a vegetou. Podáváme s osmahnutým rohlíkem či chlebem nebo s kupovanými krutonky – to záleží na individuální chuti – a podáváme.