Reklama
Krémová česnečka
Fotogalerie:

Krémová česnečka

Radka Vltavská

Počátky
Výborná polévka‚ která krásně voní. Zvládne ji i začínající kuchařka.
Radka Vltavská, Počátky

Ingredience

  • 3 lžíce máslo
  • 10 stroužku česnek
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 kostka bujón
  • 250 ml smetana 12%
  • 1 lžička vegeta
  • majoránka dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme pomalu rozehřát máslo. Česnek prolisujeme nebo nastrouháme a přidáme k máslu. Necháme ho zpěnit, potom přisypeme dvě lžíce hladké mouky a uděláme jíšku.
  2. V dalším hrnci dáme vařit litr vody, do které jsme přidali bujon. Pak ji přilijeme k česnekové jíšce. Metlou důkladně rozmícháme‚ poté vlijeme smetanu a necháme vše pořádně povařit.
  3. Nakonec polévku dochutíme špetkou majoránky a vegetou. Podáváme s osmahnutým rohlíkem či chlebem nebo s kupovanými krutonky – to záleží na individuální chuti – a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Naše děti je vyžadují minimálně jednou týdně. Lenka Neužilová, Soběslav
Vaříme express /12.04.15
Čertovská játra s řapíkatým celerem

Čertovská játra s řapíkatým celerem

Játra se dají připravit na mnoho způsobů.

Hana Svatušková, Ostrava

Vaříme express /30.08.15
Klasický vajíčkový salát

Klasický vajíčkový salát

Přikusujeme čerstvý celozrnný chléb.

Anna Šušláková, Most

Vaříme express /08.04.16
Pizza z mikrovlnky

Pizza z mikrovlnky

Doma se vždycky něco na oblohu najde.

Helena Kotula, Český Těšín

Vaříme express /22.10.15
Žampiony plněné bulgurem

Žampiony plněné bulgurem

Podle receptu

Šárky Urbanové z Klášterce

Vaříme express /25.09.19
Pikantní kuřecí prsa

Pikantní kuřecí prsa

Tahle marináda patří k našim nejoblíbenějším.

Irena Svitáková, Kolín

Vaříme express /19.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu