Reklama
Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle
Fotogalerie:

Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle

Martina Valentová
Martina Valentová
Holice

Výborná polévka z brokolice.

Martina Valentová, Holice

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 4 brambory
  • 50 g máslo
  • 1 cibule
  • 1 krajíc chleba
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Do hrnce si dáme trochu másla a zpěníme na něm nakrájenou cibulku. Poté do hrnce nasypeme brokolici a kostičky brambor (počet brambor závisí na velikosti hrnce a množství vody). Vše zalejeme vodou, osolíme a opepříme podle chuti. Pokud máte rádi výraznější chuť můžete přidat podravku nebo bujon.
  3. Až brokolice a brambory změknou, rozmixujeme vše tyčovým mixérem.
  4. Na pánvi si rozpustíme máslo a vylisujeme do něj stroužky česneku. Vsypeme na kostičky nakrájený chléb a osmažíme dozlatova.
  5. Krémovou polévku nalejeme na talíř a ozdobíme hotovými krutonky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sladkokyselá omáčka s okurkami

Sladkokyselá omáčka s okurkami

Tohle jídlo mě naučil můj přítel. Zuzana Švédová, Bohumín
Vaříme express /26.06.15
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Vyzkoušejte vinnou klobásu jinak upravenou. Je to výborné.

Kristýna Seidlová, Pardubice

...
Vaříme express /08.06.12
Jarní cibulka v sýrovém těstíčku

Jarní cibulka v sýrovém těstíčku

Jednoduché pikantní mlsání k pivu nebo k vínu.

Jana Konrádová, Strakonice

Vaříme express /11.05.14
Rychlé kuřecí karí nudličky

Rychlé kuřecí karí nudličky

S čerstvou zeleninou budou ještě lepší.

Monika Nebojsová, Vyškov

Vaříme express /16.09.15
Zapečený sýrový chléb

Zapečený sýrový chléb

Chleby můžeme použít jako rychlou večeři nebo pohoštění pro přátele. Využijeme i ...

Vaříme express /19.01.17
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama