Reklama
Reklama
Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle
Fotogalerie:

Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle

Martina Valentová
Martina Valentová
Holice

Výborná polévka z brokolice.

Martina Valentová, Holice

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 4 brambory
  • 50 g máslo
  • 1 cibule
  • 1 krajíc chleba
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Do hrnce si dáme trochu másla a zpěníme na něm nakrájenou cibulku. Poté do hrnce nasypeme brokolici a kostičky brambor (počet brambor závisí na velikosti hrnce a množství vody). Vše zalejeme vodou, osolíme a opepříme podle chuti. Pokud máte rádi výraznější chuť můžete přidat podravku nebo bujon.
  3. Až brokolice a brambory změknou, rozmixujeme vše tyčovým mixérem.
  4. Na pánvi si rozpustíme máslo a vylisujeme do něj stroužky česneku. Vsypeme na kostičky nakrájený chléb a osmažíme dozlatova.
  5. Krémovou polévku nalejeme na talíř a ozdobíme hotovými krutonky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbová pomazánka

Houbová pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov
Vaříme express /01.07.18
Novoroční utopenci

Novoroční utopenci

Dělám je každý rok.

Jindřiška Ciprová, Dobřív

Vaříme express /10.02.13
Pomazánka z hrášku

Pomazánka z hrášku

Ještě lepší je z čerstvého hrachu.

Alice Bydžovská, Nymburk

Vaříme express /09.04.16
Slané sušenky z jogurtového těsta

Slané sušenky z jogurtového těsta

Z jogurtového těsta připravíme výborné domácí slané krekry.

Marie Fejklová, Týn nad...

Vaříme express /31.12.13
Zapečený sladký hermelín

Zapečený sladký hermelín

Rychlá a snadná dobrůtka.

Monika Hanzelová, Vsetín

Vaříme express /18.06.13
Pomazánka z grilované kapie

Pomazánka z grilované kapie

Osvěžující svačinka či večeře.
Jiřina Kamasová, Praha
Vaříme express /13.10.11
 

Nejnovější

Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu Lucie Hrabánkové z Liberce
Za pár korun /21.03.19
Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /21.03.19
Králík na šalvěji

Králík na šalvěji

Podle receptu

Lukáše Čapka z Frýdku-Místku

Škola vaření /21.03.19
Nakládaný králík

Nakládaný králík

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /21.03.19
Cikánský guláš ze zvěřiny

Cikánský guláš ze zvěřiny

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /21.03.19
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc

Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama