Reklama
Krémová bramborová polévka s fenyklem
Fotogalerie:

Krémová bramborová polévka s fenyklem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klasická bramboračka se dá ještě vylepšit na mnoho způsobů. A tento je z nich určitě nejlepší!

Milena Kalenská, Turnov

Ingredience

  • 2 fenykly
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 l mléka
  • 1 kostka zeleninového masoxu
  • 150 g smetany na vaření
  • podle chuti bílý mletý pepř a sůl
  • Křupánky:
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby kostky bílého toastového chleba
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 2 lžíce msla na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Fenykl důkladně očistíme, brambory oloupeme a obojí nakrájíme na malé kousky. Cibuli
    oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Přidáme brambory a fenykl a promícháme. Pak zalijeme mlékem, přilijeme zeleninový vývar a uvaříme doměkka.

  2. Polévku rozmixujeme na hladký krém. TIP: Předtím si vyndej stranou pár kousků uvařeného
    fenyklu, který můžeš do polévky nakonec vrátit.

  3. Rozmixovanou polévku znovu přivedeme k varu (pozor, mléko se snadno připaluje), přilijeme
    smetanu a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme bílým mletým pepřem a podle chuti
    ještě dosolíme.

  4. Příprava křupánků: V misce rozšleháme vejce, přidáme mléko, mouku a osolíme. V těstíčku namočíme kostky chleba, pak je obalíme mandlovými lupínky a na másle zprudka osmažíme.

  5. Křupky vložíme do polévky na talířích a můžeme přidat i pár mandlí.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Mašličky s lososem

Mašličky s lososem

Investuj do lososa a vykouzli luxusní jídlo. Zuzana Schreiberová, Hrochův Týnec ...
Vaříme express /06.12.10
Červeno-bílý salát

Červeno-bílý salát

S přítelem máme rádi saláty a nejvíc jsme si oblíbili saláty s balkánským sýrem. ...
Vaříme express /24.02.09
Špízy z rohlíků

Špízy z rohlíků

Rychlá pochoutka.
Bronislava Nytrová, Frýdek-Místek
Vaříme express /22.12.08
Omeleta s lososem a hráškem

Omeleta s lososem a hráškem

Neměla by být vysušená.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /22.03.15
Kuřecí prsa v pomerančové omáčce

Kuřecí prsa v pomerančové omáčce

Až budete přemýšlet, jak připravit rychle efektní a přitom moc dobré jídlo, sáhněte ...
Vaříme express /03.09.14
Zapečený špenát s těstovinami a uzeným masem

Zapečený špenát s těstovinami a uzeným masem

Před dopečením můžeme těstoviny ještě posypat strouhaným sýrem.

Zdeňka Polanská, ...

Vaříme express /18.01.13
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama