Reklama
Krémová bramborová polévka s fenyklem
Fotogalerie:

Krémová bramborová polévka s fenyklem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klasická bramboračka se dá ještě vylepšit na mnoho způsobů. A tento je z nich určitě nejlepší!

Milena Kalenská, Turnov

Ingredience

  • 2 fenykly
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 l mléka
  • 1 kostka zeleninového masoxu
  • 150 g smetany na vaření
  • podle chuti bílý mletý pepř a sůl
  • Křupánky:
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby kostky bílého toastového chleba
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 2 lžíce msla na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Fenykl důkladně očistíme, brambory oloupeme a obojí nakrájíme na malé kousky. Cibuli
    oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Přidáme brambory a fenykl a promícháme. Pak zalijeme mlékem, přilijeme zeleninový vývar a uvaříme doměkka.

  2. Polévku rozmixujeme na hladký krém. TIP: Předtím si vyndej stranou pár kousků uvařeného
    fenyklu, který můžeš do polévky nakonec vrátit.

  3. Rozmixovanou polévku znovu přivedeme k varu (pozor, mléko se snadno připaluje), přilijeme
    smetanu a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme bílým mletým pepřem a podle chuti
    ještě dosolíme.

  4. Příprava křupánků: V misce rozšleháme vejce, přidáme mléko, mouku a osolíme. V těstíčku namočíme kostky chleba, pak je obalíme mandlovými lupínky a na másle zprudka osmažíme.

  5. Křupky vložíme do polévky na talířích a můžeme přidat i pár mandlí.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Toasty se zelím

Toasty se zelím

Zbylo ti zelí od oběda? Udělej si ho k večeři! Šárka Medáčková, Děčín...
Vaříme express /08.03.10
Expres tortilly

Expres tortilly

Chystám je klukům na svačinu.

Zdena Poláčková, Ústí nad Labem

Vaříme express /28.01.16
Rychlé rizoto

Rychlé rizoto

Není sice úplně pravé, ale chutná výborně.
Martina Žejdlíková, Teplice
Vaříme express /19.10.09
Noky s rajčatovou omáčkou

Noky s rajčatovou omáčkou

Favoritem mezi mými rychlými jídly jsou určitě noky. Když vyberu tu správnou značku, ...
Vaříme express /10.07.13
Sýrové kuřecí závitky

Sýrové kuřecí závitky

Kuřecí prsní řízky jsou plněné kremžskou hořčicí s třeným česnekem, papričkou a ...
Vaříme express /28.03.12
Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po čínsku

Bambusové výhonky a arašídy dodají masu tu správnou chuť.

Barbora Vávrová, Břestek

Vaříme express /18.09.14
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Punčové řezy

Punčové řezy

Romana Borýsková, Jevíčko

Sladký život /22.11.17
Neobvyklé tiramisu

Neobvyklé tiramisu

Martina Beranová, Hruškové Dvory

Sladký život /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama