Reklama
Krémová bramborová polévka s fenyklem
Fotogalerie:

Krémová bramborová polévka s fenyklem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klasická bramboračka se dá ještě vylepšit na mnoho způsobů. A tento je z nich určitě nejlepší!

Milena Kalenská, Turnov

Ingredience

  • 2 fenykly
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 l mléka
  • 1 kostka zeleninového masoxu
  • 150 g smetany na vaření
  • podle chuti bílý mletý pepř a sůl
  • Křupánky:
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby kostky bílého toastového chleba
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 2 lžíce msla na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Fenykl důkladně očistíme, brambory oloupeme a obojí nakrájíme na malé kousky. Cibuli
    oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Přidáme brambory a fenykl a promícháme. Pak zalijeme mlékem, přilijeme zeleninový vývar a uvaříme doměkka.

  2. Polévku rozmixujeme na hladký krém. TIP: Předtím si vyndej stranou pár kousků uvařeného
    fenyklu, který můžeš do polévky nakonec vrátit.

  3. Rozmixovanou polévku znovu přivedeme k varu (pozor, mléko se snadno připaluje), přilijeme
    smetanu a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme bílým mletým pepřem a podle chuti
    ještě dosolíme.

  4. Příprava křupánků: V misce rozšleháme vejce, přidáme mléko, mouku a osolíme. V těstíčku namočíme kostky chleba, pak je obalíme mandlovými lupínky a na másle zprudka osmažíme.

  5. Křupky vložíme do polévky na talířích a můžeme přidat i pár mandlí.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Lehká a osvěžující vegetariánská večeře. Jitka Vondrová, Benešov
Vaříme express /14.02.11
Kuřecí prsíčka s chřestem

Kuřecí prsíčka s chřestem

Každé jaro už se těším na chřestovou sezonu.

Lenka Strnadová, Domažlice

Vaříme express /28.03.17
Sklářské žemlové knedlíky

Sklářské žemlové knedlíky

Do těsta můžeme přidat kysanou smetanu.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /12.11.17
Dip ze žluté pečené papriky

Dip ze žluté pečené papriky

Dip se obzvlášť hodí ke grilovanému masu.

Renata Chvostíková, Frýdek-Místek

Vaříme express /23.09.16
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Kuřecí játra v leču

Kuřecí játra v leču

Posílám recept na dobrou večeři.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /06.01.17
 

Nejnovější

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /20.02.18
Olomoucké jednohubky

Olomoucké jednohubky

Jan Radní, Praha

Vaříme express /20.02.18
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama