Reklama
Krémová bramborová polévka s fenyklem
Fotogalerie:

Krémová bramborová polévka s fenyklem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Klasická bramboračka se dá ještě vylepšit na mnoho způsobů. A tento je z nich určitě nejlepší!

Milena Kalenská, Turnov

Ingredience

  • 2 fenykly
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 l mléka
  • 1 kostka zeleninového masoxu
  • 150 g smetany na vaření
  • podle chuti bílý mletý pepř a sůl
  • Křupánky:
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby kostky bílého toastového chleba
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 2 lžíce msla na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Fenykl důkladně očistíme, brambory oloupeme a obojí nakrájíme na malé kousky. Cibuli
    oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Přidáme brambory a fenykl a promícháme. Pak zalijeme mlékem, přilijeme zeleninový vývar a uvaříme doměkka.

  2. Polévku rozmixujeme na hladký krém. TIP: Předtím si vyndej stranou pár kousků uvařeného
    fenyklu, který můžeš do polévky nakonec vrátit.

  3. Rozmixovanou polévku znovu přivedeme k varu (pozor, mléko se snadno připaluje), přilijeme
    smetanu a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme bílým mletým pepřem a podle chuti
    ještě dosolíme.

  4. Příprava křupánků: V misce rozšleháme vejce, přidáme mléko, mouku a osolíme. V těstíčku namočíme kostky chleba, pak je obalíme mandlovými lupínky a na másle zprudka osmažíme.

  5. Křupky vložíme do polévky na talířích a můžeme přidat i pár mandlí.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zeleninová mňamka

Zeleninová mňamka

Toto jídlo vařím hlavně proto‚ aby dcerka i přítel snědli zeleninu, která jim ...
Vaříme express /01.08.11
Rajčata plněná tvarohem

Rajčata plněná tvarohem

Je to lehká svačinka, kterou má rád manžel a bere si ji sebou na noční.

Soňa ...

Vaříme express /28.05.13
Jednoústkový ježek

Jednoústkový ježek

Tohle mě napadlo‚ když jsem připravovala menší oslavu s kolegy z práce.
Kamila ...
Vaříme express /03.02.11
Bílá polévka

Bílá polévka

Vaříme ji často, všem chutná.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /12.04.17
Zelné placičky s česnekem

Zelné placičky s česnekem

Místo salámu můžeš dát uzené maso či přidat do placiček to, co ti chutná.
Jitka ...
Vaříme express /16.01.11
Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Tyto karbanátky děláme velmi často. Dobré jsou i za studena na chlebu pomazaném ...
Vaříme express /19.06.12
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama