Ingredience
- Řízky
- 500 g filetů králík
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 100 g mouka hladká
- 2 vejce
- 100 g strouhanka
- olej na smažení
- Salát
- dle chuti pepř
- 1/2 svazku pažitka
- 8 brambory nové
- 2 cibulka jarní
- 2 lžíce olej olivový
- 2 lžíce ocet
- dle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Králičí maso omyjeme, podélně nařízneme a naklepeme na řízky. Osolíme, opepříme a obalujeme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
-
Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme nadrobno pokrájenou cibulku i se zelenou natí, olej, ocet a dochutíme solí a pepřem. Nakonec bramborový salát posypeme pažitkou a můžeme podávat spolu se smaženými řízky teplý nebo studený.TIP: Do bramborového salátu můžeme přidat pokrájené černé olivy nebo sterilovanou kapii, která víc zvýrazní chuť.