Reklama
Králičí řízky s pikantním bramborovým salátem
Fotogalerie:

Králičí řízky s pikantním bramborovým salátem

Vlasta Zelinková

Ostrava
Salát s čerstvou cibulkou skvěle doplňuje chuť králičího masa, je to oběd, který nezklame.
Vlasta Zelinková, Ostrava

Ingredience

  • Řízky
  • 500 g filetů králík
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 100 g mouka hladká
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanka
  • olej na smažení
  • Salát
  • dle chuti pepř
  • 1/2 svazku pažitka
  • 8 brambory nové
  • 2 cibulka jarní
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžíce ocet
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Králičí maso omyjeme, podélně nařízneme a naklepeme na řízky. Osolíme, opepříme a obalujeme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
  2. Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme nadrobno pokrájenou cibulku i se zelenou natí, olej, ocet a dochutíme solí a pepřem. Nakonec bramborový salát posypeme pažitkou a můžeme podávat spolu se smaženými řízky teplý nebo studený.
     
    TIP: Do bramborového salátu můžeme přidat pokrájené černé olivy nebo sterilovanou kapii, která víc zvýrazní chuť.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bazalková fritáta

Bazalková fritáta

V létě se s vařením moc nezdržuji. Snažím se ušetřit co nejvíc času, abych...
Vaříme express /19.10.09
Zapečená zelenina na víně

Zapečená zelenina na víně

Čas od času si člověk potřebuje dát dietnější jídlo, a když máte doma od každé ...
Vaříme express /16.01.11
Cuketa plněná mletým krůtím masem

Cuketa plněná mletým krůtím masem

Lehký pokrm do horkých letních dnů.

Veronika Hrubá, Jáchymov

Vaříme express /29.06.15
Žampionová pochoutka s hermelínem

Žampionová pochoutka s hermelínem

Zajímavý recept na dobrý bezmasý oběd, který ti bude chutnat.

Hana Kupková, ...

Vaříme express /10.10.13
Játra na jehle

Játra na jehle

Tereza Alinčová, Jihlava

Vaříme express /14.08.18
Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Kvasnicová pomazánka s hořčicí

Petra Odehnalová, Brno

Vaříme express /06.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu