Zahřejí i v největší nepohodě.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- Ingredience
- 50 g slanina
- 1 cibule
- 500 g kuřecí párky
- 3 paprika (různé barvy)
- 4 rajčata
- trocha sůl a pepř
- trocha paprika a chilli
- 70 g rajčatový protlak
- 1 plechovka fazole v chilli omáčce
- 1 plechovka červené fazole
- 2 stroužky česnek
- trocha oregano
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V kastrolu rozpustíme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme cibuli a párky nakrájené na kolečka. Vše orestujeme‚ přidáme očištěné papriky nakrájené na proužky a rajčata nakrájená na kostky. Osolíme‚ opepříme‚ přidáme mletou papriku‚ chilli a rajský protlak. Mírně podlijeme vodou a krátce podusíme.
-
Nakonec přidáme fazole i s chilli omáčkou a scezené červené fazole. Prohřejeme, dochutíme česnekem utřeným se solí‚ přisypeme oregano a podáváme.