Nejlepší přílohou je vařená rýže.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 1 rajče
- 1/2 červené kapie
- 1 cibule
- trocha oleje
- 300 g kuřecích prsou
- 1 lžíce solamylu
- 1/2 lžíce koření adžika
- 1 lžička worcesterské omáčky
- podle chuti sůl
- 150 ml smetany
- 100 ml mléka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Rajče spaříme několik vteřin ve vařící vodě a pak je oloupeme. Papriku omyjeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou cibuli nasekáme nadrobno a pak ji osmažíme na oleji, až zesklovatí. Přidáme papriku a rajče. Chvíli zeleninu podusíme, než kapie změkne.
-
2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, obalíme v solamylu, přidáme na pánev k zelenině a opečeme. Směs ochutíme adžikou, přidáme trochu worcesterské omáčky, podle chuti osolíme a zalijeme smetanou rozmíchanou s mlékem. Přivedeme k varu, asi dvě minuty povaříme a můžeme podávat.