Reklama
Koprová polévka
Fotogalerie:

Koprová polévka

Helena Bláhová

Jilemnice
Smetanově lahodná bašta s vůní kopru.
Helena Bláhová, Jilemnice

Ingredience

  • 4 brambory
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • 2 lžíce mouka hladká
  • kopr
  • citronová šťáva
  • sůl
  • 2 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v oso­lené vodě vaříme asi 15 minut.
  2. Kysanou smetanu smícháme s moukou a přidáme do vody k bramborám.
  3. Povaříme, okyselíme ci­tronem nebo lžičkou octa, přidáme nasekaný kopr, a kdo chce, může ještě přidat vejce.
  4. Chutná báječně a je opravdu osvěžující, podáváme ji i s pečivem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lečo bez vajec

Lečo bez vajec

O dovolené se snažím buď nevařit vůbec, nebo jenom jednoduše. Květa Kroupová, ...
Vaříme express /08.09.16
Jablkový kompot z mikrovlnky

Jablkový kompot z mikrovlnky

Martina Kalinová, Kladno

Vaříme express /24.10.18
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Servíruj s bramborami a máš zdravou večeři.
Pavla Csejteyová, Netolice
Vaříme express /09.11.10
Plněný smažený salám

Plněný smažený salám

Jíme k němu hranolky a zeleninovou oblohu.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Vaříme express /23.12.11
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Martina Juklíčková, Štětí

Vaříme express /20.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu