Nejlepší je, když si můžeš mangold vypěstovat na zahradě.
Jitka Hrnčířová, Třebíč
Ingredience
- 1 listové těsto
- 1 svazek mangold
- trocha olivového oleje
- sůl podle chuti
- trocha pepře
- 3 velké stroužky česnek
- 8 ks rajčata
- několik lístků bazalky
- 1 cibule
- 1 zakysaná smetana
- 1 vejce
- 100 g eidam
- 1/2 ks cuketa
- 50 g klobáska na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kulatou formu vyložíme papírem na pečení, na něj dáme rozválené těsto, propícháme vidličkou a vložíme asi na 10 minut do ledničky.
-
Mangold nakrájíme na proužky a podusíme na olivovém oleji. Přidáme i sůl, pepř a česnek.
-
Zchladlé rozložíme na rozválené těsto. Na troše oleje podusíme také nakrájená rajčata spolu s bazalkou a cibulí. Přidáme mangold.
-
Smícháme zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem a rajčata přelijeme. Přidáme několik tenkých koleček cukety a klobásy. Nakonec posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
-
Pečeme při 200 °C přibližně 40 minut dozlatova. Podáváme teplé.
Tip redakce
Jestliže nemáš mangold, můžeš koláč podobně připravit z čerstvých špenátových listů. Bude také dobrý.