Dělám ho často pro manžela.
Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Ingredience
- Těsto:
- 25 g droždí
- 200 g hladká mouka
- 6 lžic olej
- sůl
- 100 ml teplé mléko
- Náplň:
- 100 g debrecínský uzený bok
- 1 bílá paprika
- 2 rajčata
- 100 ml kečup
- 2 stroužky česnek
- dle chuti oregano
- 1 balíček plátkový sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z předem připraveného kvásku zaděláme těsto, které necháme asi 30 minut kynout ve vyhřáté troubě.
-
Poté těsto natlačíme do koláčové formy, aby vznikly okraje. Potřeme směsí z kečupu, česneku a oregana, poklademe plátky uzeného boku, paprik a rajčat a nakonec pokryjeme sýrem.
-
Takto připravený koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 35 minut.