Reklama
Koktejl z krabích tyčinek
Fotogalerie:

Koktejl z krabích tyčinek

Zdeněk Petelík

Mokropsy
Velmi osvěžující, lahodný salát.
Zdeněk Petelík, Mokropsy

Ingredience

  • 250 g krabí tyčinky
  • 150 g smetana zakysaná
  • 100 ml mléko
  • 200 g jablka
  • 50 g ořechy vlašské
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • dle chuti cukr moučkový
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Krabí tyčinky podélně rozpůlíme a šikmými řezy překrájíme. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na malé kostky. Vše vložíme do misky.
  2. Přidáme zakysanou smetanu a mléko. Vlašské ořechy přesekáme a všechny suroviny zlehka promícháme. Dochutíme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, špetkou cukru a soli.
  3. Servírujeme s měsíčkem citronu a pečenými toasty.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené toasty

Zapečené toasty

Můžeš přimíchat i kukuřici či fazole. Veronika Válková, Skutíčko
Vaříme express /23.03.14
Listové balíčky

Listové balíčky

Jako příloha je vhodný zeleninový salát.

Martina Nováková, Zubří

Vaříme express /11.09.13
Smažené vaječné dukátky

Smažené vaječné dukátky

Jako nápoj doporučuji nějaký světlý ležák.

Hana Veselá, Žirovnice

Vaříme express /18.06.14
Nepečený třešňový dezert

Nepečený třešňový dezert

Milada Horáčková, Ústí nad Labem

Vaříme express /03.06.18
Zázvorová limonáda

Zázvorová limonáda

Přijde vhod nejen v parném létě.
Vaříme express /21.04.12
Zahradnická smaženice

Zahradnická smaženice

Babiččina výborná, zdravá smaženice nám vždy přijde k chuti.
Zbyněk Polák, Most
...
Vaříme express /25.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu