Reklama
Kokosové rizoto s mangem
Fotogalerie:

Kokosové rizoto s mangem

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Lze použít i basmati rýži, nejlépe ale speciální sladkou japonskou rýži "mochi". Pokud nemáme kokosové mléko, rozmixujeme mléko se strouhaným kokosem a necháme stát přes noc.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 100 g kulatozrnná rýže
  • 300 ml sojové mléko
  • kousek čerstvý zázvor
  • špetka vanilka
  • 1 lžíce máslo
  • sezamový olej
  • 1 mango
  • 100 ml kokosové mléko
  • na ozdobu strouhaný kokos
  • 4 lžíce bílé víno

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Zázvor nakrájíme nebo nastrouháme najemno. Vymačkáme (šťávu uschováme) a opražíme na kapce sezamového oleje. Přisypeme rýži a po chvilce víno, které necháme rychle vyvřít. Přilijeme sojové mléko, ale jen tolik, aby byla rýže potopená, dále zázvorovou šťávu, vanilku a průběžně přidáváme mléko podle potřeby. 
  2. Když už rýže začíná být "al dente", přidáme kokosové mléko a rozmačkané nebo nakrájené mango. Povaříme do zhoustnutí a nakonec zjemníme máslem a sezamovým olejem. Podáváme zdobené strouhaným kokosem či celými kešú oříšky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanová hrášková polévka

Smetanová hrášková polévka

Až budeš někdy přemýšlet, co rychle připravit na stůl, aby se tvoji jedlíci najedli ...
Vaříme express /12.12.08
Kalamarové rizoto

Kalamarové rizoto

Tento recept jsem si přivezla z dovolené, je moc dobrý a rychlý.
Šárka Medáčková, ...
Vaříme express /19.07.10
Barevné špízy

Barevné špízy

Chřest můžeš nahradit jarní cibulkou.

Tomáš Zatloukal, Praha


Vaříme express /07.04.16
Mrkvičková pomazánka

Mrkvičková pomazánka

Jednoduchá pomazánka se hodí na chleba, na rohlík i na slavnostní chlebíčky.
Vaříme express /13.06.12
Smažená mozzarella s brokolicí

Smažená mozzarella s brokolicí

Pro opravdové labužníky.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /21.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu