Reklama
Reklama
Kokosové rizoto s mangem
Fotogalerie:

Kokosové rizoto s mangem

Kateřina Gajová
Kateřina Gajová
Brno

Lze použít i basmati rýži, nejlépe ale speciální sladkou japonskou rýži "mochi". Pokud nemáme kokosové mléko, rozmixujeme mléko se strouhaným kokosem a necháme stát přes noc.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 100 g kulatozrnná rýže
  • 300 ml sojové mléko
  • kousek čerstvý zázvor
  • špetka vanilka
  • 1 lžíce máslo
  • sezamový olej
  • 1 mango
  • 100 ml kokosové mléko
  • na ozdobu strouhaný kokos
  • 4 lžíce bílé víno

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Zázvor nakrájíme nebo nastrouháme najemno. Vymačkáme (šťávu uschováme) a opražíme na kapce sezamového oleje. Přisypeme rýži a po chvilce víno, které necháme rychle vyvřít. Přilijeme sojové mléko, ale jen tolik, aby byla rýže potopená, dále zázvorovou šťávu, vanilku a průběžně přidáváme mléko podle potřeby. 
  2. Když už rýže začíná být "al dente", přidáme kokosové mléko a rozmačkané nebo nakrájené mango. Povaříme do zhoustnutí a nakonec zjemníme máslem a sezamovým olejem. Podáváme zdobené strouhaným kokosem či celými kešú oříšky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Drožďová  polévka

Drožďová polévka

Tato polévka je rychlá a velmi chutná. Hana Novotná, Třebíč
Vaříme express /29.08.17
Jablkové palačinky

Jablkové palačinky

Tyhle palačinky mi připomínají moji pratetu. Rozmazlovala mě a sestru svými pochoutkami.
...
Vaříme express /28.02.10
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Neznám nic jednoduššího.

Petra Hlaváčková, Brno

Vaříme express /25.02.14
Zapékané těstoviny

Zapékané těstoviny

Skvělé jídlo, které vařím opravdu často.
Jiřina Bejdáková, Studénka
Vaříme express /08.01.09
Sýrový koláč

Sýrový koláč

Je výborný teplý, ale chutná nám i zastudena.

Lucie Dolečková, Lanškroun

Vaříme express /17.08.12
Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Cuketu můžeš nahradit lilkem. Je to dobré mlsání k pivu.

Lída Guk, Pelhřimov

Vaříme express /06.10.15
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama