Reklama
Reklama
Knedlíková omeleta
Fotogalerie:

Knedlíková omeleta

Radka Rožnovská

Čeladná
Zbudou-li ti knedlíky,udělej si dobrou omeletu.
Radka Rožnovská, Čeladná

Ingredience

  • 6 plátků knedlík houskový
  • 5 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 50 g šunka
  • 50 g sýr tvrdý
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Knedlíky nakrájíme na kostky velké asi 2 x 2 cm. V misce rozmícháme vajíčka se solí a pepřem, přidáme najemno nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr (sýr však v této fázi přidávat nemusíme‚ můžeme ho nasypat přímo až na hotovou omeletu).
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo nebo sádlo a přisypeme kousky knedlíku. Jemně je opečeme a rovnoměrně rozložíme na pánvi. Zalijeme je vejci se šunkou.
  3. Pomalu pečeme z jedné strany‚ pak omeletu otočíme a opékáme z druhé strany. Podáváme se zeleninou.

    TIP: Když se ti nedaří otočit omeletu obracečkou, můžeš si pomoci talířem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí maso v listovém těstě

Kuřecí maso v listovém těstě

Vhodný jako rychlý, ale chutný recept pro návštěvu. Anna Musilová, Nová Paka
Vaříme express /23.02.13
Hemenex  pod listovou pokličkou

Hemenex pod listovou pokličkou

Masový koláč uspokojí každého jedlíka.
Pavlína Kotrbová, Jihlava
Vaříme express /20.12.11
Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny

Před podáváním ozdob čerstvou bazalkou.

Eva Šedová, Praha

Vaříme express /05.10.15
Zeleninové chipsy se sýrovým dipem

Zeleninové chipsy se sýrovým dipem

Při mlsání těchto chipsů nemám takové výčitky, jako když si dám klasické ...

Vaříme express /11.08.14
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
Makrela s křenem

Makrela s křenem

Je výborná na stůl k vínu.

Iveta Bílková, Kroměříž

Vaříme express /23.10.15
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama