Reklama
Knedlíková omeleta
Fotogalerie:

Knedlíková omeleta

Radka Rožnovská

Čeladná
Zbudou-li ti knedlíky,udělej si dobrou omeletu.
Radka Rožnovská, Čeladná

Ingredience

  • 6 plátků knedlík houskový
  • 5 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 50 g šunka
  • 50 g sýr tvrdý
  • 50 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Knedlíky nakrájíme na kostky velké asi 2 x 2 cm. V misce rozmícháme vajíčka se solí a pepřem, přidáme najemno nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr (sýr však v této fázi přidávat nemusíme‚ můžeme ho nasypat přímo až na hotovou omeletu).
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo nebo sádlo a přisypeme kousky knedlíku. Jemně je opečeme a rovnoměrně rozložíme na pánvi. Zalijeme je vejci se šunkou.
  3. Pomalu pečeme z jedné strany‚ pak omeletu otočíme a opékáme z druhé strany. Podáváme se zeleninou.

    TIP: Když se ti nedaří otočit omeletu obracečkou, můžeš si pomoci talířem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulačka s krutony

Cibulačka s krutony

Potřebuješ se zahřát? Uvař si polévku! Ema Stočesová, Kroměříž
Vaříme express /24.04.16
Sýrové bábovičky

Sýrové bábovičky

Jsou chutnější než smažený sýr.

Martina Bláhová, Merklín

Vaříme express /01.04.15
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Karbanátky s lečem

Karbanátky s lečem

Máš-li čas, udělej si lečo doma.

Petra Nováková, Pohoří

Vaříme express /24.02.16
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Špagety patří mezi moje oblíbená jídla. Chutnají mi zapečené a kořeněné podle ...
Vaříme express /04.09.09
Rajčatové bochánky

Rajčatové bochánky

Jsou moc dobré, třeba jako předkrm. Ozdob je pažitkou nebo jinou bylinkou.

Veronika ...

Vaříme express /05.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu