Ingredience
- 6 plátků knedlík houskový
- 5 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- 50 g šunka
- 50 g sýr tvrdý
- 50 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Knedlíky nakrájíme na kostky velké asi 2 x 2 cm. V misce rozmícháme vajíčka se solí a pepřem, přidáme najemno nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr (sýr však v této fázi přidávat nemusíme‚ můžeme ho nasypat přímo až na hotovou omeletu).
-
Na pánvi rozehřejeme máslo nebo sádlo a přisypeme kousky knedlíku. Jemně je opečeme a rovnoměrně rozložíme na pánvi. Zalijeme je vejci se šunkou.
-
Pomalu pečeme z jedné strany‚ pak omeletu otočíme a opékáme z druhé strany. Podáváme se zeleninou.
TIP: Když se ti nedaří otočit omeletu obracečkou, můžeš si pomoci talířem.