Reklama
Kmínová polévka s vejcem
Fotogalerie:

Kmínová polévka s vejcem

Pavla Machytková

Ostrava-Poruba
Je hned hotová.
Pavla Machytková, Ostrava-Poruba

Ingredience

  • 80 g máslo
  • dle potřeby mouka hladká
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1 vejce
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme máslo a necháme ho rozpustit. Přisypeme hladkou mouku tak‚ aby vznikla řidší jíška.
  2. Občas zamícháme‚ přidáme kmín (když dáme víc‚ nevadí), osolíme a osmahneme. Jíška má mít světle hnědou barvu.
  3. Hotovou jíšku zalijeme 1‚5  l studené vody‚ důkladně zamícháme a chvíli povaříme. Zatím v hrníčku vidličkou rozmícháme vejce a potom za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky.
  4. Polévku dle chuti dosolíme‚ necháme přejít varem a odstavíme.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené sýrové večky

Zapečené sýrové večky

Výborné pohoštění pro návštěvu. Vlastimila Kušková, Žebrák
Vaříme express /24.02.10
Plněné slané sušenky

Plněné slané sušenky

Nejlépe chutnají při posezení se sklenkou vína.
Vaříme express /30.11.12
Francouzská rybí pomazánka

Francouzská rybí pomazánka

Ovesné vločky ji příjemně odlehčí.

Hana Kupková, Ostrava

Vaříme express /23.03.14
Zelný salát

Zelný salát

Baštíme ho denně, abychom byli zdraví.
Věra Černevová, Praha 5
Vaříme express /13.08.08
Masové koule

Masové koule

Ovesné vločky můžeš i předem umlít.

Jana Kadlecová, Praha

Vaříme express /29.09.15
Pstruh na víně

Pstruh na víně

Bylinky, máslo a víno – základ dobrého jídla.

David Trávníček, Ústí ...

Vaříme express /15.08.17
 

Nejnovější

Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné. Podle receptu Petra Šípka z Prahy
Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Zelný koláč

Zelný koláč

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /10.11.18
Zaječí stehna na houbách a cibuli

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Marta Kučerová, Mělník

Škola vaření /10.11.18
Bramboráky s uzeným

Bramboráky s uzeným

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama