Reklama
Klobása v županu
Fotogalerie:

Klobása v županu

Hana Petrová

České Budějovice

Pokud čekám společnost, zapékám do těsta jen menší kousky klobásy, aby bylo více porcí.

Hana Petrová, České Budějovice

Ingredience

  • 4 ks oblíbená klobása
  • kysané zelí podle potřeby
  • 1 balíček listové těsto
  • 1 vejce
  • kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do každé klobásy uděláme co nejhlubší podélný řez, nesmíme ji však celou rozpůlit. Takto naříznutou ji naplníme přiměřeným množstvím kysaného zelí, které jsme zbavili přebytečné tekutiny. Pokud je zelí příliš kyselé, můžeme je i propláchnout vodou a opět dobře scedit.

  2. Listové těsto vyválíme na plát a rozdělíme na čtyři stejně velké díly.

  3. krok3

    Opatrně na ně přeneseme zelím naplněné klobásy a do listového těsta je řádně zabalíme. Balíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  4. Klobásy v županu naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby přibližně na 220 °C. Pečeme asi 30 minut do zezlátnutí povrchu těsta.

  5. Podáváme jako pikantní večeři nejlépe s dobře vychlazeným pivečkem.

Tip redakce

Nejlepší je použít libové, ale výrazně pikantní klobásky. Listové těsto je totiž samo o sobě dost tučné.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Je to u nás celoroční hit, kterým hostíme všechny návštěvy. Míša ...
Vaříme express /25.08.17
Klobása s hrachovou kaší

Klobása s hrachovou kaší

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /11.03.19
Losos s jogurtovým dipem

Losos s jogurtovým dipem

Lehká pochoutka.

Jitka Konečná, Frýdek-Místek

Vaříme express /13.08.16
Polévka z mletého masa

Polévka z mletého masa

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /01.03.18
Špagety s pestem

Špagety s pestem

Nejsem na nějaké velké vaření, a proto vyhedávám opravdu rychlé, a přitom ...
Vaříme express /05.12.08
Salát s vejci a hráškem

Salát s vejci a hráškem

Nemusíš ho vařit, příprava nezabere moc času a navíc je levný.
Helena ...
Vaříme express /06.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu