Tomáš Mika, Brno
Ingredience
- 4 klobásy
- 400 g žlutého loupaného hrachu
- bobkový list, sůl, pepř, majoránka a sádlo
- 1 silný hovězí gelový bujon (případně vývar nebo masox)
- 4 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- dle chuti kyselé okurky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Klobásám uřízneme konce a nakrojíme je jako špekáček. Hrách namočený 4 hodiny uvaříme dle návodu s bobkovým listem v nesolené vodě. Slijeme část vody, dochutíme bujonem, utřeným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
-
Přidáme půlku cibule, kterou jsme si osmažili na sádle, a rozmixujeme. Vody necháme tolik, jak hustou chceme kaši. Já nechal 3/4 objemu hrachu.
-
Klobásu pak opečeme ze všech stran.
-
Podáváme s kyselou okurkou a kaši ozdobíme zbytkem cibulky a lahůdkovou cibulkou krájenou na proužky.