Reklama
Klobása s hrachovou kaší
Fotogalerie:

Klobása s hrachovou kaší

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 4 klobásy
  • 400  g žlutého loupaného hrachu
  • bobkový list, sůl, pepř, majoránka a sádlo
  • 1 silný hovězí gelový bujon (případně vývar nebo masox)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • dle chuti kyselé okurky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásám uřízneme konce a nakrojíme je jako špekáček. Hrách namočený 4 hodiny uvaříme dle návodu s bobkovým listem v nesolené vodě. Slijeme část vody, dochutíme bujonem, utřeným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.

  2. Přidáme půlku cibule, kterou jsme si osmažili na sádle, a rozmixujeme. Vody necháme tolik, jak hustou chceme kaši. Já nechal 3/4 objemu hrachu.

  3. Klobásu pak opečeme ze všech stran.

  4. Podáváme s kyselou okurkou a kaši ozdobíme zbytkem cibulky a lahůdkovou cibulkou krájenou na proužky.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Bramboráky se smaženou cibulí a brynzou

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná
Vaříme express /03.08.18
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Podle receptu

Jany Stoklasové z Prahy

Vaříme express /12.03.18
Sýrová ‚‚fofr‘‘ omáčka

Sýrová ‚‚fofr‘‘ omáčka

Podávej nejlépe s noky nebo vařenou rýží.
Ludmila Vrabcová, Dolní Újezdy
Vaříme express /24.11.10
Cheesecake s mandlemi

Cheesecake s mandlemi

Ke kávě je přímo úžasný, návštěva neodolá.

Marie Kovářová, Telč

Vaříme express /06.09.16
Mleté maso s těstovinami

Mleté maso s těstovinami

Když nestíhám, uvařím rodině tuto rychlovku.
Terezie Šimková, Brno
Vaříme express /20.10.09
Velmi rychlá polévka

Velmi rychlá polévka

Patří v mojí rodině k nejoblíbenějším.
Eva Mykisková, Třebíč
Vaříme express /09.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu