Když se ti na zahradě urodí víc kedluben, zkus si udělat tuto pochoutku.
Linda Hradecká, Rakovník
Ingredience
- 4 kedlubny
- 3 ks brambory
- 150 g uzené maso
- 1 vejce
- 2 lžíce hladká mouka
- 4 stroužky česnek
- 1/2 lžičky sůl
- špetka pepř
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nastrouháme nahrubo.
-
Uzené maso můžeme nakrájet ostrým nožem na velmi drobné kousíčky nebo ho také nastrouháme.
-
Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme. Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře například mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčky tak budou pikantnější.
-
V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit za sádlo) a lžící nabíráme směs, kterou klademe do rozpáleného tuku. Ihned lehce rozplácneme.
-
Smažíme při mírné teplotě z obou stran dozlatova. Po usmažení placky klademe na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo zeleninovou oblohou.