Reklama
Kedlubňáčky
Fotogalerie:

Kedlubňáčky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Když se ti na zahradě urodí víc kedluben, zkus si udělat tuto pochoutku.

Linda Hradecká, Rakovník

Ingredience

  • 4 kedlubny
  • 3 ks brambory
  • 150 g uzené maso
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 4 stroužky česnek
  • 1/2 lžičky sůl
  • špetka pepř
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nastrouháme nahrubo.
  2. krok2

    Uzené maso můžeme nakrájet ostrým nožem na velmi drobné kousíčky nebo ho také nastrouháme.

  3. krok3

    Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme. Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře například mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčky tak budou pikantnější.

  4. V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit za sádlo) a lžící nabíráme směs, kterou klademe do rozpáleného tuku. Ihned lehce rozplácneme.

  5. Smažíme při mírné teplotě z obou stran dozlatova. Po usmažení placky klademe na talíř s papírovým ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Valentýnské jednohubky

Valentýnské jednohubky

Něco do pusinky a na rtíky sladké políbení. Katka Firstová, Praha
Vaříme express /14.02.14
Podzimní chilli

Podzimní chilli

Bez přidání klobásky si pochutná i vegetarián.

Andrea Nowaková, Bohumín-Záblat

Vaříme express /01.09.17
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Zatím každý, kdo je podle mého receptu dělal, si je pochvaloval. Toto jídlo se stalo ...

Vaříme express /04.03.15
Šátečky z listového těsta s mletým masem

Šátečky z listového těsta s mletým masem

Můžeme je připravit jako večeři či pohoštění pro návštěvu.

Alena Klírová, Mýto

...
Vaříme express /31.10.12
Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

Hořký střed čekankových puků vykrojíme.

Martina Skácelová, Teplicko

Vaříme express /27.01.17
Vaječné pohárky s polníčkem

Vaječné pohárky s polníčkem

Vychlazené jsou výbornou svačinou.
Lucie Hnědová, Brno
Vaříme express /22.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu