Ingredience
- 350 g čočka červená
- 1 lžička majoránka
- 100 g šunka dušená
- 1 vejce
- 3 stroužky česnek
- špetka sůl
- špetka pepř
- 5 lžic strouhanka
- na obalení mouka hladká
- dle potřeby olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vařenou čočku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme majoránku, na drobné kostičky nakrájenou šunku, vejce, prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a přisypeme strouhanku. Pokud je čočková směs příliš řídká, můžeme ještě strouhanku přidat.
-
Ze směsi tvoříme malé placičky, které obalujeme v mouce a smažíme zprudka ve větším množství oleje dozlatova. Osmažené karbanátky položíme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
-
Podáváme je nejlépe s bramborovou kaší.TIP: Při vaření čočky můžeme přidat do vody špetku mletého kardamomu pro výraznější chuť a lepší stravitelnost.