Reklama
Karbanátky s karamelizovanou cibulí
Fotogalerie:

Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Romana Hradecká

Tábor

Jednoduché jídlo, které ráda připravuji na chalupě. Oblíbili si ho malí i dospělí strávníci. Právě nasládlá chuť zkaramelizované červené cibule z něj udělá trochu neobvyklou, ale skvělou lahůdku.

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 800 g mleté maso (napůl vepřové a hovézí)
  • 1 žlutá cibule
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • olej na smažení
  • 2 ks červená cibule
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce cukr
  • 1 lžíce balsamiko
  • 4 hamburgerové housky
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 ledový salát
  • 2 rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do mletého masa přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou žlutou cibuli, trochu soli a pepře a dobře promícháme. Potom ze směsi utvoříme čtyři vyšší karbanátky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opékáme karbanátky 10 až 15 minut.

  3. krok3

    Červené cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a opékáme doměkka. Vmícháme cukr a zahříváme dalších přibližně 4 až 5 minut, až zkaramelizuje. Do cibule přilijeme balsamiko a zahříváme zhruba další tři minuty.

  4. Housky rozpůlíme, dolní části lehce potřeme majonézou, na každou položíme list omytého osušeného ledového salátu a kolečko rajčete. Navrch položíme karbanátek se zkaramelizovanou cibulí a přiklopíme druhou půlkou housky. Pokrm můžeme doplnit podle chuti kečupem, nakládanou okurkou, smaženými hranolky apod.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí hamburger

Domácí hamburger

Maso se nekoření a i přesto je vynikající. Překvapí Tě chuť hamburgeru a už nebudeš ...
Vaříme express /28.01.13
Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

K tomuto jídlu podávej obyčejný bílý jogurt. Velmi se k němu hodí. 
Klára ...
Vaříme express /28.12.10
Thajské nudle

Thajské nudle

Když se zastaví přátelé na skleničku, připravím i nějakou dobrotu.
Sabina ...
Vaříme express /20.02.10
Výtečná hermelínová pomazánka

Výtečná hermelínová pomazánka

Alice Novotná, Benešov

Vaříme express /24.03.18
Zapečený bochník

Zapečený bochník

Tenhle chleba provoní celou kuchyni.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /15.02.17
Chřestové muffiny

Chřestové muffiny

Podle receptu Marcely Vodové

Marcela Vodová, šéfredaktorka
Stará se o chod časopisu...

Vaříme express /20.04.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama