Reklama
Karbanátky s karamelizovanou cibulí
Fotogalerie:

Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Romana Hradecká

Tábor

Jednoduché jídlo, které ráda připravuji na chalupě. Oblíbili si ho malí i dospělí strávníci. Právě nasládlá chuť zkaramelizované červené cibule z něj udělá trochu neobvyklou, ale skvělou lahůdku.

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 800 g mleté maso (napůl vepřové a hovézí)
  • 1 žlutá cibule
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • olej na smažení
  • 2 ks červená cibule
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce cukr
  • 1 lžíce balsamiko
  • 4 hamburgerové housky
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 ledový salát
  • 2 rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do mletého masa přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou žlutou cibuli, trochu soli a pepře a dobře promícháme. Potom ze směsi utvoříme čtyři vyšší karbanátky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opékáme karbanátky 10 až 15 minut.

  3. krok3

    Červené cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a opékáme doměkka. Vmícháme cukr a zahříváme dalších přibližně 4 až 5 minut, až zkaramelizuje. Do cibule přilijeme balsamiko a zahříváme zhruba další tři minuty.

  4. Housky rozpůlíme, dolní části lehce potřeme majonézou, na každou položíme list omytého osušeného ledového salátu a kolečko rajčete. Navrch položíme karbanátek se zkaramelizovanou cibulí a přiklopíme druhou půlkou housky. Pokrm můžeme doplnit podle chuti kečupem, nakládanou okurkou, smaženými hranolky apod.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Sušená rajčata dodají jídlu pikantní chuť. Lucie Valinová, Ústí nad Labem
Vaříme express /21.03.16
Zapečené plněné žampiony

Zapečené plněné žampiony

Když se před začátkem víkendu radíme, co připravíme k obědu, tohle jídlo chce ...
Vaříme express /23.12.09
Podzimní chilli

Podzimní chilli

Bez přidání klobásky si pochutná i vegetarián.

Andrea Nowaková, Bohumín-Záblat

Vaříme express /01.09.17
Topinka s překvapením

Topinka s překvapením

Dobrý předkrm nebo rychlá svačina.
Michaela Herrmanová,
Černá v Pošumaví
Vaříme express /20.02.10
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Na talíři ho můžeš dozdobit čerstvou okurkou, rajčetem a červenou paprikou.
...
Vaříme express /03.08.11
S bylinkami

S bylinkami

Michaela Kropáčková, Loket

Vaříme express /16.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu