Reklama
Karbanátky s karamelizovanou cibulí
Fotogalerie:

Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Romana Hradecká

Tábor

Jednoduché jídlo, které ráda připravuji na chalupě. Oblíbili si ho malí i dospělí strávníci. Právě nasládlá chuť zkaramelizované červené cibule z něj udělá trochu neobvyklou, ale skvělou lahůdku.

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 800 g mleté maso (napůl vepřové a hovézí)
  • 1 žlutá cibule
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • olej na smažení
  • 2 ks červená cibule
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce cukr
  • 1 lžíce balsamiko
  • 4 hamburgerové housky
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 ledový salát
  • 2 rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do mletého masa přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou žlutou cibuli, trochu soli a pepře a dobře promícháme. Potom ze směsi utvoříme čtyři vyšší karbanátky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opékáme karbanátky 10 až 15 minut.

  3. krok3

    Červené cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a opékáme doměkka. Vmícháme cukr a zahříváme dalších přibližně 4 až 5 minut, až zkaramelizuje. Do cibule přilijeme balsamiko a zahříváme zhruba další tři minuty.

  4. Housky rozpůlíme, dolní části lehce potřeme majonézou, na každou položíme list omytého osušeného ledového salátu a kolečko rajčete. Navrch položíme karbanátek se zkaramelizovanou cibulí a přiklopíme druhou půlkou housky. Pokrm můžeme doplnit podle chuti kečupem, nakládanou okurkou, smaženými hranolky apod.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s mozzarellou

Špagety s mozzarellou

Můžeš použít loupaná rajčata z plechovky. Eva Pilařová, Strakonice
Vaříme express /21.09.17
Špagety s pestem

Špagety s pestem

Nejsem na nějaké velké vaření, a proto vyhedávám opravdu rychlé, a přitom ...
Vaříme express /05.12.08
‚‚Fofr‘‘ buchta

‚‚Fofr‘‘ buchta

Bez vážení je pečení tak zábavné.
Dana Drozdová, Veľká Lomnica
Vaříme express /01.08.11
Manželův gulášek

Manželův gulášek

Manžel ho má moc rád, druhý den si ho dochutí chilli omáčkou nebo nakrájenou ...
Vaříme express /15.12.08
Krémová rajčatová polévka

Krémová rajčatová polévka

Vydatná polévka je naprosto univerzální. Můžeš ji jíst k snídani, k obědu ...
Vaříme express /20.10.08
Ďábelské topinky

Ďábelské topinky

Mám rád jednoduchá a rychlá jídla. Když manželka ucítí tu vůni, většinou mi ...
Vaříme express /10.10.08
 

Nejnovější

Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov
Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
Salát s pečenými batáty

Salát s pečenými batáty

Podle receptu Lucie

Kozáčkové z Brna

Zdravě a chutně /25.05.18
Marcipánový dort SpongeBob

Marcipánový dort SpongeBob

Kristyna Uhrová, Vojkovice

Všehochuť /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Obrácené vepřové řízky

Obrácené vepřové řízky

Věra Trčková, Boskovice

Škola vaření /24.05.18
Quinoa jako salát

Quinoa jako salát

Hana Fišerová, Rakovník

Zdravě a chutně /24.05.18
Kuřecí plátky s pestem

Kuřecí plátky s pestem

Marta Hladíková, Benešov

Zdravě a chutně /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama