Reklama
Kapustovo-masové karbanátky
Fotogalerie:

Kapustovo-masové karbanátky

Lucie Bělehradská

Kolín

Uzené s majoránkou je krásně provoní. 

Lucie Bělehradská, Kolín

Ingredience

  • 1 kapusta
  • sůl podle potřeby
  • 200 g uzené maso
  • 1 cibule
  • 2 rohlíky
  • 4 stroužky česnek
  • 250 g mleté maso
  • 1 lžíce podravka
  • trocha pepře
  • trocha mletého kmínu
  • trocha majoránky
  • strouhanka podle potřeby
  • 2 vejce
  • 200 ml mléko
  • podle potřeby hladká mouka
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustu rozdělíme‚ každý list opláchneme‚ vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Uvařenou kapustu scedíme‚ necháme okapat a vychladnout. Uzené maso dáme do vroucí vody a zhruba 20 minut povaříme.

  2. Uvařené maso necháme zchladnout a pak ho nakrájíme na větší kostky. Připravíme si kuchyňský robot. Do sekací nádoby dáme oloupanou cibuli se stroužky česneku‚ kostky uzeného masa‚ natrháme rohlíky, které navlhčíme vývarem z uzeného masa. Dále přidáme uvařenou kapustu‚ jedno vejce‚ mleté maso‚ lžíci podravky‚ dle chuti pepř‚ mletý kmín a majoránku. Během sekání několikrát promícháme lžící. Pokud se nám hmota zdá příliš řídká‚ můžeme přidat i strouhanku.

  3. V misce smícháme vejce‚ mléko a hladkou mouku na hladké těstíčko. Podle chuti přidáme podravku a špetku pepře. Lžící vykrajujeme z kapustové hmoty noky‚ které nejprve obalíme v těstíčku a potom ve strouhance.

  4. Tvoříme karbanátky‚ které ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Podáváme s brambory nebo s kaší.

Pošli recept! - Speciál - Chalupářské recepty (17.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nadívané točeňáky pečené na grilu

Nadívané točeňáky pečené na grilu

Uzeniny rozhodně nezatracuji, často potřebuju uvařit rychle, a to se pak výborně hodí. ...
Vaříme express /13.08.08
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
Polévka z nouze

Polévka z nouze

Přidávat mouku na zahuštění není nutné.
Alena Černínová, Ostrava
Vaříme express /08.07.12
Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Nedávno jsem u nás v obchodě objevil tuto chutnou ostrou klobásu. Protože mám rád, když...
Vaříme express /16.12.10
Hovězí bifteky

Hovězí bifteky

Chutnají nám s opečenými brambory.

Jaromíra Tichá, Olomouc

Vaříme express /13.11.13
Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Nejchutnější je s chlebem.

Eva Zdvořáková, Litoměřice


Vaříme express /17.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu