Pokud náplň příliš neosolíš, můžeš kapsy před pečením posypat nahrubo mletou mořskou
solí.
Jana Dlasková, Hodonín
Ingredience
- 100 g černé olivy bez pecek
- 200 g žervé
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 350 g listové těsto
- mouka na vál
- 1 vejce na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Olivy slijeme z nálevu a necháme okapat, pak je nakrájíme na malé kousky. Smícháme je se sýrem žervé a podle potřeby ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
-
Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na asi 3 mm tenký plát. Z těsta vykrojíme kolečka velká 8–10 cm. Do středu každého z nich dáme lžičku náplně.
-
Vejce rozšleháme a potřeme jím okraje kolečka, potom ho překlopíme na půl a okraje dobře přitiskneme prsty nebo druhým koncem lžičky. Ostrým nožem uděláme do kapes 2 zářezy. Potřeme zbytkem rozšlehaného vejce. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova asi 15 minut.
