Reklama
Kapsy plněné uzeným masem
Fotogalerie:

Kapsy plněné uzeným masem

Barbora Pracná

Jihlava

Není těžké je udělat, budou raz dva na stole a hodí se k zakousnutí, kdykoli čekáš návštěvu. Je to příjemná změna proti sladkým taštičkám.

Barbora Pracná, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g uzené maso
  • 4 párky
  • svazek čerstvá petrželka
  • 1 čerstvé listové těsto
  • podle potřeby plnotučná hořčice
  • 1 cibule
  • 2 nakládané kyselé okurky
  • trocha pepř a sůl
  • 1 vejce
  • na posypání mák a hrubá sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uzené maso a párky nastrouháme na ostrém struhadle. Všechny uzeniny smícháme dohromady. Ke směsi přidáme nasekanou čerstvou petrželku.

  2. krok2

    Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Šířka těsta by měla být cca 0,5 cm. Rozválené těsto rozdělíme ostrým nožem na čtverce 10 x 10 cm. Střed každého dílu potřeme 1 lžičkou hořčice. Na hořčici naneseme nastrouhanou směs.

  3. krok3

    Cibuli a okurky nasekáme na velmi jemné kousíčky a po trošce nandáme na uzeniny. Balíčky opepříme a osolíme, zavineme a konce zahneme dospod. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme našlehaným vejcem a posypeme mákem a hrubou solí.

  4. Balíčky vložíme do trouby vyhřáté na cca 200 °C a pečeme dozlatova, dokud se krásně nenafouknou. Po upečení necháme zchladnout. Podáváme teplé i studené.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději. Hana Šátralová, ...
Vaříme express /22.05.17
Vývar s tyrolskými knedlíčky

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.

Libuše Vichrová, Deštné

Vaříme express /10.05.13
Bleskový dezert  z Lipánku, jahod a malin

Bleskový dezert z Lipánku, jahod a malin

Ovoce je lepší čerstvé, ale můžeš dát i kompotované.
Alena Vlčková, Hradec ...
Vaříme express /13.03.13
Asijské balíčky

Asijské balíčky

Zajímavý a snadný oběd nebo večeře.

Marek Kováč, Bystřice nad Olší

Vaříme express /14.11.13
Škvarková pomazánka podle strejdy

Škvarková pomazánka podle strejdy

Radim Pekárek, Jihlava

Vaříme express /21.11.17
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama