Reklama
Kapsy plněné uzeným masem
Fotogalerie:

Kapsy plněné uzeným masem

Barbora Pracná

Jihlava

Není těžké je udělat, budou raz dva na stole a hodí se k zakousnutí, kdykoli čekáš návštěvu. Je to příjemná změna proti sladkým taštičkám.

Barbora Pracná, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g uzené maso
  • 4 párky
  • svazek čerstvá petrželka
  • 1 čerstvé listové těsto
  • podle potřeby plnotučná hořčice
  • 1 cibule
  • 2 nakládané kyselé okurky
  • trocha pepř a sůl
  • 1 vejce
  • na posypání mák a hrubá sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uzené maso a párky nastrouháme na ostrém struhadle. Všechny uzeniny smícháme dohromady. Ke směsi přidáme nasekanou čerstvou petrželku.

  2. krok2

    Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Šířka těsta by měla být cca 0,5 cm. Rozválené těsto rozdělíme ostrým nožem na čtverce 10 x 10 cm. Střed každého dílu potřeme 1 lžičkou hořčice. Na hořčici naneseme nastrouhanou směs.

  3. krok3

    Cibuli a okurky nasekáme na velmi jemné kousíčky a po trošce nandáme na uzeniny. Balíčky opepříme a osolíme, zavineme a konce zahneme dospod. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme našlehaným vejcem a posypeme mákem a hrubou solí.

  4. Balíčky vložíme do trouby vyhřáté na cca 200 °C a pečeme dozlatova, dokud se krásně nenafouknou. Po upečení necháme zchladnout. Podáváme teplé i studené.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kalamarové rizoto

Kalamarové rizoto

Tento recept jsem si přivezla z dovolené, je moc dobrý a rychlý. Šárka Medáčková, ...
Vaříme express /19.07.10
Toasty se zelím

Toasty se zelím

Zbylo ti zelí od oběda? Udělej si ho k večeři!
Šárka Medáčková, Děčín...
Vaříme express /08.03.10
Had se žampiony

Had se žampiony

Řeči zvířat po něm sice neporozumíš, ale stejně  je super.

Lucie ...

Vaříme express /11.06.16
Brambory plněné brynzou

Brambory plněné brynzou

Hmmm... Výborné! A jako příloha? Kyška nebo podmáslí. Dobře vychlazené.
Vlaďka ...
Vaříme express /25.08.14
Smažené tvarůžky

Smažené tvarůžky

Celé mojí rodině chutná smažený sýr. Připravuji ho docela často. Doposud jsem vždy ...
Vaříme express /22.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu