Reklama
Kapsy plněné uzeným masem
Fotogalerie:

Kapsy plněné uzeným masem

Barbora Pracná

Jihlava

Není těžké je udělat, budou raz dva na stole a hodí se k zakousnutí, kdykoli čekáš návštěvu. Je to příjemná změna proti sladkým taštičkám.

Barbora Pracná, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g uzené maso
  • 4 párky
  • svazek čerstvá petrželka
  • 1 čerstvé listové těsto
  • podle potřeby plnotučná hořčice
  • 1 cibule
  • 2 nakládané kyselé okurky
  • trocha pepř a sůl
  • 1 vejce
  • na posypání mák a hrubá sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uzené maso a párky nastrouháme na ostrém struhadle. Všechny uzeniny smícháme dohromady. Ke směsi přidáme nasekanou čerstvou petrželku.

  2. krok2

    Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Šířka těsta by měla být cca 0,5 cm. Rozválené těsto rozdělíme ostrým nožem na čtverce 10 x 10 cm. Střed každého dílu potřeme 1 lžičkou hořčice. Na hořčici naneseme nastrouhanou směs.

  3. krok3

    Cibuli a okurky nasekáme na velmi jemné kousíčky a po trošce nandáme na uzeniny. Balíčky opepříme a osolíme, zavineme a konce zahneme dospod. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme našlehaným vejcem a posypeme mákem a hrubou solí.

  4. Balíčky vložíme do trouby vyhřáté na cca 200 °C a pečeme dozlatova, dokud se krásně nenafouknou. Po upečení necháme zchladnout. Podáváme teplé i studené.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kaštanové orecchiette

Kaštanové orecchiette

Můžeš použít i kupované orecchiette.  Kateřina Gajová, Brno
Vaříme express /03.10.16
Italské ořechové rizoto s krevetami

Italské ořechové rizoto s krevetami

Jiří Kostelek, Příbram

Vaříme express /12.02.18
Plněné topinky

Plněné topinky

Tuto topinku můžeš dozdobit podle vlastní chuti a fantazie.
Ivana Truxová, Tábor ...
Vaříme express /23.07.10
Křupavá kuřecí stehýnka pečená na crispu

Křupavá kuřecí stehýnka pečená na crispu

Veronika Marková, Č. Těšín

Vaříme express /08.03.18
Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Cuketové bramboráky s koprovým dipem

Jestliže ti nechutná kopr, nasekej do dipu petrželku, pažitku nebo řapíkatý celer.
...
Vaříme express /13.10.11
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama