Reklama
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Opravdová delikatesa, kterou vždy nadchnu svého muže. Doporučuji zapíjet červeným vínem. 

Eva Lamačová, Brno

Ingredience

  • 2 kachní prsa bez kosti
  • trocha soli a pepře
  • několik větviček čerstvého tymiánu
  • 1–2 lžíce oleje
  • 2 šalotky
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 hřebíčky
  • 100 g zavařených brusinek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kachní prsa omyjeme. Kůži nařízneme do mřížky a do masa vetřeme sůl, pepř a tymián. Na pánvi rozpálíme olej a prsa opékáme z každé strany 4 minuty, nejdříve kůží dolů. Potom je vložíme do menšího pekáčku vyloženého alobalem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. 

  2. krok2

    Orestovaná prsa dopékáme v troubě dalších 10 minut. Pak je z pekáčku vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme několik minut odpočinout. 

  3. krok3

    Ve výpeku orestujeme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme červeným vínem, přidáme lžičku cukru, hřebíčky a nakládané brusinky. Promícháme a povaříme 7–8 minut tak, aby omáčka mírně zhoustla. Poté přimícháme trochu vývaru a ještě krátce prohřejeme. 

  4. krok4

    Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými placičkami.

Tip redakce

Masíčko z kachních prsíček je výtečné, nesmí se však přesušit. Musí zůstat šťavnaté.

Pošli recept! 2/2016 (6.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččina pizza

Babiččina pizza

Posílám recept na fantastickou pizzu z listového těsta, kterou jsem vytvořil úplně sám...
Vaříme express /14.01.15
Špagety à la Nella

Špagety à la Nella

Jmenují se podle mé dcery, která je má moc ráda.

Gabriela Radová, Kelč

Vaříme express /19.08.16
Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Gnocchi se šunkou a sýrovou omáčkou

Chutné a syté jídlo, které se nepřejí.

Marcela Gottsteinová, Pardubice

Vaříme express /11.04.16
Kabanosový salát

Kabanosový salát

Má výraznou chuť, s pečivem je skvělý.

Iva Pendlová, Větřní

Vaříme express /06.02.13
Palačinky zapečené se sýrem

Palačinky zapečené se sýrem

Bylinkové palačinky plněné ochuceným tvarohem a zapečené s vejci a sýrem. Dobrota!
Vaříme express /16.07.17
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu