Reklama
Reklama
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Opravdová delikatesa, kterou vždy nadchnu svého muže. Doporučuji zapíjet červeným vínem. 

Eva Lamačová, Brno

Ingredience

  • 2 kachní prsa bez kosti
  • trocha soli a pepře
  • několik větviček čerstvého tymiánu
  • 1–2 lžíce oleje
  • 2 šalotky
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 hřebíčky
  • 100 g zavařených brusinek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kachní prsa omyjeme. Kůži nařízneme do mřížky a do masa vetřeme sůl, pepř a tymián. Na pánvi rozpálíme olej a prsa opékáme z každé strany 4 minuty, nejdříve kůží dolů. Potom je vložíme do menšího pekáčku vyloženého alobalem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. 

  2. krok2

    Orestovaná prsa dopékáme v troubě dalších 10 minut. Pak je z pekáčku vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme několik minut odpočinout. 

  3. krok3

    Ve výpeku orestujeme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme červeným vínem, přidáme lžičku cukru, hřebíčky a nakládané brusinky. Promícháme a povaříme 7–8 minut tak, aby omáčka mírně zhoustla. Poté přimícháme trochu vývaru a ještě krátce prohřejeme. 

  4. krok4

    Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými placičkami.

Tip redakce

Masíčko z kachních prsíček je výtečné, nesmí se však přesušit. Musí zůstat šťavnaté.

Pošli recept! 2/2016 (6.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený chléb s pikantní směsí

Zapečený chléb s pikantní směsí

Je to výborné pohoštění pro návštěvu. Směs si můžeme připravit předem a až podle ...
Vaříme express /03.07.13
Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Recept donesla dcera od kamarádky.

Šárka Doudová, Litoměřice

Vaříme express /15.06.15
Vajíčkový salátek

Vajíčkový salátek

Vynikající pohoštění za pár korun.
Věra Černevová, Praha
Vaříme express /29.09.08
Lehký těstovinový salát s kuřecím masem

Lehký těstovinový salát s kuřecím masem

Někdy přidávám i černé olivy bez pecek.

Lenka Niemczyková, Hnojník

Vaříme express /02.10.16
Rychlé tortelliny

Rychlé tortelliny

Vhodné na večeři, když je málo času.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /26.04.16
Piňakoláda

Piňakoláda

Sklenici můžeš pro lepší efekt dozdobit plátkem ananasu.
Kristýna Zavaďáková, Praha ...
Vaříme express /07.10.11
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama