Reklama
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Opravdová delikatesa, kterou vždy nadchnu svého muže. Doporučuji zapíjet červeným vínem. 

Eva Lamačová, Brno

Ingredience

  • 2 kachní prsa bez kosti
  • trocha soli a pepře
  • několik větviček čerstvého tymiánu
  • 1–2 lžíce oleje
  • 2 šalotky
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 hřebíčky
  • 100 g zavařených brusinek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kachní prsa omyjeme. Kůži nařízneme do mřížky a do masa vetřeme sůl, pepř a tymián. Na pánvi rozpálíme olej a prsa opékáme z každé strany 4 minuty, nejdříve kůží dolů. Potom je vložíme do menšího pekáčku vyloženého alobalem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. 

  2. krok2

    Orestovaná prsa dopékáme v troubě dalších 10 minut. Pak je z pekáčku vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme několik minut odpočinout. 

  3. krok3

    Ve výpeku orestujeme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme červeným vínem, přidáme lžičku cukru, hřebíčky a nakládané brusinky. Promícháme a povaříme 7–8 minut tak, aby omáčka mírně zhoustla. Poté přimícháme trochu vývaru a ještě krátce prohřejeme. 

  4. krok4

    Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými placičkami.

Tip redakce

Masíčko z kachních prsíček je výtečné, nesmí se však přesušit. Musí zůstat šťavnaté.

Pošli recept! 2/2016 (6.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou
Vaříme express /19.08.18
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Papriky s uzeným masem

Papriky s uzeným masem

Místo kečupu lze dát do omáčky nasekané oloupané vyzrálé rajče.

Lucie Ctiborová, ...

Vaříme express /18.09.16
Cizrnový salát s kuřecím masem

Cizrnový salát s kuřecím masem

Na všední den

Podle receptu Květy Zoubkové z Kadaně

Vaříme express /12.10.18
Zapečené toasty s brokolicí

Zapečené toasty s brokolicí

Se solí opatrně, niva bývá dost slaná.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /23.07.16
Slané bleskovky

Slané bleskovky

Děti z nich vždycky mají radost.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /14.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama