Reklama
Jitrnicová pomazánka
Fotogalerie:

Jitrnicová pomazánka

Jana Heinová

Karviná
Na měkkém chlebíčku s jarní cibulkou prostě nemá chybu.
Jana Heinová, Karviná

Ingredience

  • 1 jitrnice bílá
  • 150 g máslo
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Máslo rozpustíme v kastrolu, na ně dáme podusit nadrobno nakrájenou cibuli. Potom vymačkáme jitrnici ze střeva, přidáme k ní vejce a vše krátce orestujeme.
  2. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Podáváme namazané na chleba. Navrch pomazánku dozdobíme jarní cibulkou nebo okurkou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Pro lepší chuť přidej do nákypu vanilkový cukr a špetku skořice. Eva ...
Vaříme express /26.10.11
Pomazánka  z naložených hub

Pomazánka z naložených hub

Jednoduché pohoštění z vlastních zásob.

Jiřina Blažejová, Žlutice

Vaříme express /09.10.13
Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Ochutnala jsem ho poprvé na dovolené.
Dana Horká, Praha
Vaříme express /24.11.08
Pečená rajčata s tymiánem

Pečená rajčata s tymiánem

Letní večeře, na kterou nedám dopustit. Zapíjí se nejlépe vínem.

Rudolf Kadetka, ...

Vaříme express /23.08.16
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Naše děti moc játra nemusí, ale tuto omáčku zbožňují.
Gabriela Kůrková, 
...
Vaříme express /16.01.11
Listový salát s mandarinkou

Listový salát s mandarinkou

Výborný salát z ledového nebo klasického salátu, který se hodí k hlavnímu chodu, anebo...
Vaříme express /14.05.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu