Reklama
Jitrnicová pomazánka
Fotogalerie:

Jitrnicová pomazánka

Jana Heinová

Karviná
Na měkkém chlebíčku s jarní cibulkou prostě nemá chybu.
Jana Heinová, Karviná

Ingredience

  • 1 jitrnice bílá
  • 150 g máslo
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Máslo rozpustíme v kastrolu, na ně dáme podusit nadrobno nakrájenou cibuli. Potom vymačkáme jitrnici ze střeva, přidáme k ní vejce a vše krátce orestujeme.
  2. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Podáváme namazané na chleba. Navrch pomazánku dozdobíme jarní cibulkou nebo okurkou.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Terezčin pohár s jahodami

Terezčin pohár s jahodami

V zástěrce po mamce jde práce lehce. Hana Bílá, České Budějovice
Vaříme express /15.07.17
Kuřecí medailonky

Kuřecí medailonky

Jako další příloha se hodí nejlépe rýže.

Jana Mráčková, Plzeň

Vaříme express /16.06.16
Šafránové rizoto

Šafránové rizoto

Šafrán je drahý, ale dává se ho jen špetka.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Vaříme express /24.04.16
Masové kuličky

Masové kuličky

Někdy je zalévám omáčkou na špagety.

Lada Kostková, Jihlava

Vaříme express /04.06.15
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Vaječný koláč se slaninou

Vaječný koláč se slaninou

Vydatná pochoutka, výborná s pivem nebo s vínem.

Iva Dvorská, Jičín

Vaříme express /07.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu