Reklama
Jemné spirálky
Fotogalerie:

Jemné spirálky

Lenka Niezgodová

Ostrava
Hodí se pro pohoštění k vínu i pivu.
Lenka Niezgodová, Ostrava

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g mouka hladká
  • 125 g máslo
  • 1/2 lžičky cukr pískový
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 100 ml mléko
  • Náplň:
  • 220 g niva
  • 100 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin ručně vypracujeme vláčné těsto‚ které rozválíme a potřeme jemnou sýrovou náplní.
  2. Vytvoříme roládu‚ kterou necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.
  3. Hada nakrájíme a pečeme dozlatova. Lze posypat paprikou, kmínem i sezamem.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grenadýr marš

Grenadýr marš

Můžeš využít i zbytky těstovin a brambor. Elena Ortová, Nové Strašecí
Vaříme express /25.01.15
Jahodová polévka

Jahodová polévka

V horkém létě je příjemně osvěžující. Studené ovocné polévky dělám často, ...
Vaříme express /17.10.11
Králičí řízky s pikantním bramborovým salátem

Králičí řízky s pikantním bramborovým salátem

Salát s čerstvou cibulkou skvěle doplňuje chuť králičího masa, je to oběd, který...
Vaříme express /26.08.13
Sýrový špíz v pivním těstíčku

Sýrový špíz v pivním těstíčku

Tato večeře tvoji rodinu dokonale zasytí. Vitaminy jim dodáš, když ke špízům uděláš...
Vaříme express /25.06.12
Brokolicové krokety s nivou

Brokolicové krokety s nivou

Rychlá a moc dobrá večeře.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Vaříme express /30.01.14
Fazolková polévka s koprem

Fazolková polévka s koprem

Vařila ji už moje babička.
Jana Remková, Orlová-Lutyně
Vaříme express /09.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu