Reklama
Jednohubky s kaviárem
Fotogalerie:

Jednohubky s kaviárem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se zejména pro slavnostnější příležitost.

Jana Pištorová, Znojmo

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g hladká mouka
  • 100 g máslo
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 2-3 lžíce studená voda
  • Náplň:
  • 100 g tvaroh
  • 100 g žervé
  • trocha soli
  • šťáva z 1/2 limetky
  • Ozdoba:
  • černý a červený kaviár
  • kousky limetky a salátu

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hladkou mouku smícháme s měkkým máslem, vejcem, solí a vodou. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme je do fólie a nejlépe přes noc necháme v chladu odpočinout.

  2. Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka. U poloviny koleček vykrojíme střed. Pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 12–15 minut. Potom pečivo necháme úplně vychladnout. 

  3. Zatím si připravíme náplň. Tvaroh rozmícháme s žervé, ochutíme podle potřeby solí (někdy je kaviár dost slaný) a šťávou z limetky. Krém nastříkáme pomocí zdobičky na plná kolečka, přiklopíme vykrojenými kolečky a nakonec ozdobíme kaviárem, kousky limetky a salátu.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční pochoutky (21.10.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabí pomazánka s rýží

Krabí pomazánka s rýží

Osvěžující pomazánka vhodná pro vávštěvu. Anna Černá, Praha
Vaříme express /04.10.12
Korma z krůtího masa

Korma z krůtího masa

Korma je indický pokrm, marinuje se asi 2 hodiny.Dělá se i z kuřecího.

Dalibor ...

Vaříme express /20.07.16
Pomazánka z krůtího masa

Pomazánka z krůtího masa

Je lepší, pokud ji necháme krátce odležet.

Libor Stloukal, Opava

Vaříme express /16.11.15
Smažená mozzarella s brokolicí

Smažená mozzarella s brokolicí

Pro opravdové labužníky.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /21.02.16
Sedlácké těstoviny

Sedlácké těstoviny

Jsou zdravé a navíc hned hotové.
Eva Fryšarová, Benešov
Vaříme express /12.11.09
Vaječný koláč se slaninou

Vaječný koláč se slaninou

Vydatná pochoutka, výborná s pivem nebo s vínem.

Iva Dvorská, Jičín

Vaříme express /07.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu