Ingredience
- 400 g cibule
- 1,5 l voda
- špetka sůl
- 1 vejce
- 1 lžíce kmín mletý
- 1 lžíce (na kapání) voda
- 2 lžíce mouka špaldová
- 1 lžíce sádlo
- dle chuti muškátový květ
- dle potřeby petržel nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na čtvrtky‚ zalijeme vroucí vodou‚ přidáme sůl‚ kmín a vaříme 20 minut. Potom cibuli v hrnci rozmixujeme ručním mixérem‚ vrátíme zpět na sporák a zavaříme kapání.
-
To připravíme smícháním vejce‚ vody‚ 2 lžic špaldové mouky a špetky soli. Dáme do mikrotenového sáčku‚ ustřihneme růžek a kapeme tenkým pramínkem do vroucí polévky. Necháme přejít varem‚ přidáme lžíci sádla a zelenou petrželku.