Reklama
Jednoduchá cibulačka
Fotogalerie:

Jednoduchá cibulačka

Lenka Danišová

Jirkov
Tato polévka je hotová během chvilky.
Lenka Danišová, Jirkov

Ingredience

  • 400 g cibule
  • 1,5 l voda
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kmín mletý
  • 1 lžíce (na kapání) voda
  • 2 lžíce mouka špaldová
  • 1 lžíce sádlo
  • dle chuti muškátový květ
  • dle potřeby petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na čtvrtky‚ zalijeme vroucí vodou‚ přidáme sůl‚ kmín a vaříme 20 minut. Potom cibuli v hrnci rozmixujeme ručním mixérem‚ vrátíme zpět na sporák a zavaříme kapání.
  2. To připravíme smícháním vejce‚ vody‚ 2 lžic špaldové mouky a špetky soli. Dáme do mikrotenového sáčku‚ ustřihneme růžek a kapeme tenkým pramínkem do vroucí polévky. Necháme přejít varem‚ přidáme lžíci sádla a zelenou petrželku.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelníky

Zelníky

Bezva svačinka plná vitaminů. Monika Stejskalová, Horní Brašov
Vaříme express /04.02.14
Rýžový koláč se zeleninou

Rýžový koláč se zeleninou

Pokud mám doma zbytek vařeného nebo pečeného kuřecího masa, koláč jím oživím.

Jana...

Vaříme express /18.01.17
Svěží salát s olivami

Svěží salát s olivami

Dá se použít i jako skvělá příloha.

Hana Krausová, Hradec Králové

Vaříme express /08.10.15
Melounový salát s nivou

Melounový salát s nivou

Dá se připravit i z cukrového melounu.

Soňa Honsová, Ostrava

Vaříme express /16.08.16
Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Italové by koukali, jak dobrá je pizza z rohlíků!
Eva Jůzová, Ústí nad Labem
Vaříme express /22.01.09
Melounový sorbet

Melounový sorbet

Jsou z něj nadšené nejen děti.

Alexandra Lípová, Břeclav

Vaříme express /25.07.16
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama