Reklama
Jednoduchá cibulačka
Fotogalerie:

Jednoduchá cibulačka

Lenka Danišová

Jirkov
Tato polévka je hotová během chvilky.
Lenka Danišová, Jirkov

Ingredience

  • 400 g cibule
  • 1,5 l voda
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kmín mletý
  • 1 lžíce (na kapání) voda
  • 2 lžíce mouka špaldová
  • 1 lžíce sádlo
  • dle chuti muškátový květ
  • dle potřeby petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na čtvrtky‚ zalijeme vroucí vodou‚ přidáme sůl‚ kmín a vaříme 20 minut. Potom cibuli v hrnci rozmixujeme ručním mixérem‚ vrátíme zpět na sporák a zavaříme kapání.
  2. To připravíme smícháním vejce‚ vody‚ 2 lžic špaldové mouky a špetky soli. Dáme do mikrotenového sáčku‚ ustřihneme růžek a kapeme tenkým pramínkem do vroucí polévky. Necháme přejít varem‚ přidáme lžíci sádla a zelenou petrželku.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červeno-bílý salát

Červeno-bílý salát

S přítelem máme rádi saláty a nejvíc jsme si oblíbili saláty s balkánským sýrem. ...
Vaříme express /24.02.09
Odlehčený vajíčkový salát

Odlehčený vajíčkový salát

Výborný s tmavým pečivem.

Hana Krausová, Hradec Králové

Vaříme express /16.04.13
Salát z krabích  tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Rychlý salát pro celou rodinu.
Vaříme express /09.05.12
Zapečený květák s nivou

Zapečený květák s nivou

Poněkud fádní květák dostane díky nivě zajímavější chuť.

Jitka Švecová, ...

Vaříme express /11.08.17
Jarní cibulka v sýrovém těstíčku

Jarní cibulka v sýrovém těstíčku

Jednoduché pikantní mlsání k pivu nebo k vínu.

Jana Konrádová, Strakonice

Vaříme express /11.05.14
Rajčatové bochánky

Rajčatové bochánky

Jsou moc dobré, třeba jako předkrm. Ozdob je pažitkou nebo jinou bylinkou.

Veronika ...

Vaříme express /05.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu