Reklama
Játrový hermelín
Fotogalerie:

Játrový hermelín

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Podáváme se zeleninovou oblohou.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 hermelín
  • 2 plátky šunka
  • několik kapek kečup
  • několik kapek omáčka chilli
  • 150 g játra drůbeží
  • dle potřeby olej
  • špetka pepř
  • špetka sůl mořská
  • trocha koření provensálské
  • 1 vejce
  • 50 g sýr tvrdý

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hermelíny překrojíme a vydlabeme. Vydlabanou část dáme stranou. Do každé půlky hermelínu vložíme kolečko šunky a pokapeme podle chuti kečupem a chilli omáčkou.
  2. Drůbeží játra nakrájíme na menší kousky a zprudka je orestujeme na lžičce oleje, osolíme, opepříme, ochutíme provensálským kořením. Poté přidáme vydlabanou část hermelínu a necháme ji roztéct v játrech. Pak přidáme vejce. Promícháme a vejce necháme mírně srazit.
  3. Směsí plníme vydlabané půlky hermelínů. Posypeme je nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do předehřáté trouby zapéct na 15 minut. Pečeme při 220 °C.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové krokety

Špenátové krokety

Špenát, ten chutná na všechny způsoby, ale tenhle recept je jeden z těch obzvlášť ...
Vaříme express /23.06.13
Hříbkové  rizoto  se zeleninou

Hříbkové rizoto se zeleninou

Zdravý a lehký pokrm v houbařské sezoně.

Lucie Pilařová, Chomutov

Vaříme express /06.10.16
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Maso se nekoření a i přesto je vynikající. Překvapí Tě chuť hamburgeru a už nebudeš ...

Vaříme express /28.01.13
Smetanové brambory

Smetanové brambory

Na brokolici nedám dopustit, přestože znám spoustu lidí, kteří se jí vyhýbají. Je to ...
Vaříme express /09.11.08
Jablkové palačinky

Jablkové palačinky

Tyhle palačinky mi připomínají moji pratetu. Rozmazlovala mě a sestru svými pochoutkami.
...
Vaříme express /28.02.10
Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Smetanové těstoviny s listovým špenátem a mandlemi

Z čerstvého špenátu je to ještě lepší.

Monika Kupcová, Olomouc

Vaříme express /13.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu