Reklama
Játrová omáčka
Fotogalerie:

Játrová omáčka

Gabriela Kůrková

Naše děti moc játra nemusí, ale tuto omáčku zbožňují.
Gabriela Kůrková, 
Hodonín 

Ingredience

  • 250 g játra kuřecí
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • 1 šlehačka
  • 4 lžíce mouka hladká
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na dvou lžících oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Játra mezitím utřeme, rozmixujeme nebo pomeleme. Až začne cibulka zlátnout, přidáme k ní játra a krátce je osmahneme.
  2. Zalijeme asi 1 litrem vody‚ ve které jsme kvedlačkou rozmíchali hladkou mouku. Přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. 

  3. Nakonec osolíme a přidáme celou šlehačku. Poté už jen prohřejeme a podáváme, nejlépe s knedlíkem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát ‚‚Slunečnice‘‘

Salát ‚‚Slunečnice‘‘

Je moc dobrá a navíc ještě pěkně ozdobí stůl. Irena Ivanová, Ostrava
Vaříme express /15.02.17
Kuřecí v listovém těstě

Kuřecí v listovém těstě

 Pečeme je opravdu často. 

Irena a David Beranovi, Velešín 

Vaříme express /13.02.12
Vaječná pomazánka se žervé

Vaječná pomazánka se žervé

Zvládnou ji připravit i trochu starší děti.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Vaříme express /04.02.17
Pomazánka z krabích tyčinek

Pomazánka z krabích tyčinek

Velmi dobrá pomazánka‚ která naší rodině i přátelům velmi chutná.
Martina ...
Vaříme express /08.06.10
Rychlá celerová polévka

Rychlá celerová polévka

Celer není oblíbený, ale tato polévka je boží.
Barbora Gavláková, Havířov
Vaříme express /22.03.10
Vařené brambory s brynzou

Vařené brambory s brynzou

Naučila jsem se je od kolegyně v práci.
Vladimíra Machková,
Frýdek-Místek
Vaříme express /22.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu