Reklama
Játra v omáčce s těstovinami
Fotogalerie:

Játra v omáčce s těstovinami

Zdeňka Polanská

Vsetín
Je to jedna z méně známých italských pochoutek.
Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 500 g játra drůbeží
  • 1 cibule
  • 60 g slanina anglická
  • 400 g rajčata loupaná konzervovaná
  • 200 ml smetana
  • špetka majoránka
  • špetka pepř
  • 2 lžíce olej
  • 500 g nudle široké
  • 1 lžíce solamyl
  • 1 lžíce cukr pískový

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Játra nakrájíme na menší kousky‚ osmažíme na oleji‚ opepříme a dáme na chvíli bokem (ale udržujeme je stále v teple).
  2. Na pánev‚ ve které jsme opékali játra‚ dáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu. Když zesklovatí‚ přidáme do pánve pokrájená rajčata‚ cukr‚ přilijeme smetanu a zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Povaříme asi 3 minuty.
  3. Játra vložíme zpátky do pánve a promícháme se směsí. Nakonec dochutíme majoránkou a solí. Nudle zatím uvaříme v osolené vodě. Uvařené a scezené nudle upravíme na talíř‚ polijeme je omáčkou s játry a jídlo můžeme podávat.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivovarská bašta s pórkem

Pivovarská bašta s pórkem

Pivo dodá specifickou chuť, maso je příjemně šťavnaté. Marcela Kaněrová, Náchod
Vaříme express /16.02.13
Česnekové jednohubky

Česnekové jednohubky

Dělám je velmi často, mají skvělou chuť.

Marta Černínová, Mokré Lazce


Vaříme express /14.12.15
Manželův gulášek

Manželův gulášek

Manžel ho má moc rád, druhý den si ho dochutí chilli omáčkou nebo nakrájenou ...
Vaříme express /15.12.08
Hamburgery

Hamburgery

Mám je moc rád, dělám si je pravidelně.
Pavel Dvořák, Karviná
Vaříme express /07.06.10
Smetanový koláč s lososem

Smetanový koláč s lososem

V kombinaci se smetanou je úžasně jemný a šťavnatý.

Renata Malá, Chvaletice

Vaříme express /05.03.15
Chlebíčky s ananasem

Chlebíčky s ananasem

Jsou trochu jiné než obvyklá klasika.

Radka Kozlíková, Brno

Vaříme express /26.07.14
 

Nejnovější

Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné. Podle receptu Petra Šípka z Prahy
Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Zelný koláč

Zelný koláč

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /10.11.18
Zaječí stehna na houbách a cibuli

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Marta Kučerová, Mělník

Škola vaření /10.11.18
Bramboráky s uzeným

Bramboráky s uzeným

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama