Ingredience
- 500 g játra drůbeží
- 1 cibule
- 60 g slanina anglická
- 400 g rajčata loupaná konzervovaná
- 200 ml smetana
- špetka majoránka
- špetka pepř
- 2 lžíce olej
- 500 g nudle široké
- 1 lžíce solamyl
- 1 lžíce cukr pískový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Játra nakrájíme na menší kousky‚ osmažíme na oleji‚ opepříme a dáme na chvíli bokem (ale udržujeme je stále v teple).
-
Na pánev‚ ve které jsme opékali játra‚ dáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu. Když zesklovatí‚ přidáme do pánve pokrájená rajčata‚ cukr‚ přilijeme smetanu a zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Povaříme asi 3 minuty.
-
Játra vložíme zpátky do pánve a promícháme se směsí. Nakonec dochutíme majoránkou a solí. Nudle zatím uvaříme v osolené vodě. Uvařené a scezené nudle upravíme na talíř‚ polijeme je omáčkou s játry a jídlo můžeme podávat.