Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 511 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 49 g
Tuky 28 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibulová omáčka je výborná ke klobáskám, grilovanému steaku i jinému masu. Jednoduchý a naprosto skvělý recept vás doslova uhrane svou lahodnou chutí, bez které si už další grilování ani nedovedete představit.

Suroviny

střední
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vývar hovězí 250 ml
pepř
čerstvě mletý
sůl

Postup

1

30 g másla rozpusťte na pánvi na středním až nízkém plameni.

2

Vsypte tenká kolečka ze 2 středních červených cibulí a 1 prolisovaný stroužek česneku. Za občasného míchání opékejte asi 10 minut, aby cibule začala karamelizovat.

3

Přisypte 1 lžíci hladké mouky a za stálého míchání 2–3 minuty prohřívejte.

4

Postupně vlijte 250 ml hovězího vývaru (i z kostky). Zvyšte plamen, přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední až nízký a nechte 10 minut probublávat a mírně zhoustnout. Opepřete, případně dosolte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč